Inaktiv platsannons

Systemkonstruktör mekanik i Linköping

Vad du blir en del... Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen...

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk. 

Ser du utmaningen i tekniskt avancerade projekt och kan leverera lösningar som svarar mot höga krav på prestanda och tillförlitlighet? Bra, vi söker nämligen en systemkonstruktör till vår mekanikavdelning för våra avancerade missil- och undervattensystem i Linköping. Sektionen Mechanical Design är idag en grupp på 30 personer som ansvarar för produktutveckling och design av mekaniska system och hårdvara. Produktmässigt arbetar vi med flertalet av företagets produkter men huvudinriktningen är mot styrda vapensystem och sensorteknik.

Din framtida utmaning

Som systemkonstruktör kommer ditt huvudsakliga arbetsområde att vara inom produktutveckling/mekanikkonstruktion. Uppgifterna innebär att du kommer att arbeta med allt från kravspecificering till verifiering av färdig produkt och produktionsassistans. Du kommer att arbeta självständigt men ingår som en viktig del av ett team kopplat till olika utvecklingsprojekt som bedrivs parallellt. Tjänsten innebär såväl interna som externa kontakter.

Programvara som används inom sektionen är Catia, Solid Edge, SmarTeam etc. Inom sektionen bedrivs också olika forsknings- och teknikutvecklingsprojekt som du kan komma att involveras i som en del av ditt arbete. Detta innebär exempelvis förbättringsprojekt avseende förbättrad arbetsmetodik eller projekt kopplade till förstudier av nya produkter, nya material och tillverkningsmetoder. Ett förbättringsprojekt vi arbetar med för närvarande är införande av Model Based Definition (MBD).

Den du är idag

Vi söker dig som är civilingenjör eller högskoleingenjör inom maskinteknik. Vi ser gärna att du har arbetat några år inom området och att du nu är redo för nya utmaningar.

På det personliga planet är det viktigt för oss att du är öppen och har lätt för att skapa bra kontakter med personer i din omgivning. Du har ett positiv synsätt och är inte rädd för att ta egna initiativ.  För att trivas i rollen som systemkonstruktör tror vi att du tycker det är spännande att vara med i både små och stora projekt samt att du har en välutvecklad analytisk förmåga. Du är även bekant med hjälpmedel så som Catia eller liknande och är inte rädd för att lära dig nya saker. Du är en lagspelare och trivs med att jobba tillsammans med andra för att nå målet.

Eftersom vi verkar i en internationell miljö är det till stor fördel om du kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska och engelska. Dessutom finns det även möjlighet att tjänstgöra utomlands om det intresset finns.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. 

Urval sker löpande så skicka in din ansökan redan idag!

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej