Inaktiv platsannons

Systemingenjör Elektronik - Gripen Test Equipment i Arboga

Vad du blir en del... Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av...

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.


Avdelningnen Test Equipment designar, producerar och supporterar testutrustningar för bland annat underhåll av elektroniken i Gripenplatformen. Avdelningen tillhandahåller även support och service för sina produkter till andra Saab-enheter. Idag är vi ca 70 anställda men är inne i en expansiv fas där vi behöver bli fler personer.

Din framtida utmaning

Du kommer som systemingejör hos oss att ingå i ett utvecklingsteam med fokus på att utveckla och leverera avancerade elektroniktestlösningar för våra automatiserade testsytem.
Arbetet innehåller konceptstudier, kravhantering, design av testsystem och utveckling av våra testarlösningar. Jobbet innebär jobb med både hårdvara och mjukvara för våra testsystem. Då vi arbetar i utvecklingsteam så ställs stora krav på samarbetsförmåga. Utmaningen består i att designa, utveckla och ta fram all den hårdvara och mjukvara som behövs för testsystemen för underhållet av Gripen planets elektronik.

Den du är idag

Vi tror att du idag har en bakgrund som elektronik- eller dataingenjör med viljan att lyfta blicken till en systemnivå.

En framgångsfaktor för systemingenjörer hos oss är samarbetsförmåga eftersom vi arbetar brett över flera team och har kontaktytor mot andra Saab-enheter. Då vi kommer att ha mycket jobb framgent tror vi att du är en person som kan ta enga initiativ och jobba på ett strukturerat sätt för att leverera de åtaganden som åligger dig.

Vi ser att du har en relevant eftergymnasial utbildning som civil- alternativt högskole-ingenjör inom till exempel Datateknik, Elektroteknik eller närliggande område. Resor kan förekomma i tjänsten. Vi söker både juniora och seniora ingenjörer.

Rekryteringen sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Arboga
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej