Inaktiv platsannons

Ekonomiassistent - Tillsvidareanställning i Göteborg

Om tjänsten

Ekonomiassistent - Tillsvidareanställning
Liseberg AB

Liseberg är en av Nordens ledande turistattraktioner med 3,2 miljoner gäster årligen. Verksamheten består av nöjespark, restauranger, teatrar och boende, och sysselsätter omkring 425 årsanställda och ca 2300 säsongsanställda. Liseberg omsätter årligen ca 1,4 miljard kronor och ingår i koncernen Stadshus som är helägt av Göteborgs Stad.


 

Ekonomifunktionen består av fyra avdelningar; redovisning, affärsstyrning, lager och IT. Totalt arbetar ca 40 årsanställda och 25 säsongsanställda på de olika avdelningarna.

Vi söker nu en Ekonomiassistent till Lisebergs Redovisningsavdelning

Redovisningsavdelningen på Liseberg består av 7 personer som arbetar nära verksamheten och är ett viktigt nav inom ekonomifunktionen och på Liseberg. Inom avdelningen arbetar man bland annat med kundreskontra, leverantörsreskontra och löpande redovisning.

Arbetsuppgifter
Som ekonomiassistent på Liseberg är du en del av ekonomifunktionen och redovisningsteamet. Här kommer du att arbeta med att stödja Lisebergs olika funktioner, affärsområden och avdelningar för att åstadkomma resultat och effektivitet inom redovisningsområdet. Du kommer att rapportera direkt till ekonomifunktionens redovisningschef.

Arbetet som ekonomiassistent på Liseberg innebär bla att du kommer att arbeta med allmänna ekonomisysslor som till exempel avstämning av konton, hantera våra reskontror samt att deltaga i arbetet med att ta fram månadsbokslut. Vidare stödjer du avdelningen genom att säkerställa att det finns manualer, mallar, rapporteringssystem och liknande underlag.

Kvalifikationer
Vi söker dig som har relevant eftergymnasial utbildning inom ekonomi med några års erfarenhet inom redovisning. Vi ser gärna att du har goda kunskaper inom Excel och ser det som meriterande om du har tidigare erfarenhet av Visma Business och/eller Visma DCE. Du behöver ha goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser även gärna att du har goda kunskaper inom moms och tull.

Som person är du ansvarsfull, noggrann och har bra siffersinne. Det är viktigt att du har lätt att arbeta självständigt men även att du har god samarbetsförmåga både internt i teamet och organisationen och även externt med leverantörer. Verksamheten på Liseberg innebär att under vissa perioder av året så blir det arbetstoppar och viss tidspress i arbetet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej