Inaktiv platsannons

Byggkonstruktör, erfaren i Göteborg

Peab är ett av Nordens ledande bygg- och anläggningsföretag med cirka 15 000 anställda och en omsättning på 50 miljarder kronor. Koncernen har strategiskt placerade kontor i Sverige, Norge och Finland. Huvudkontoret är beläget i Förslöv på Bjärehalvön i Skåne. Aktien är börsnoterad vid NASDAQ Stockholm.

Om tjänsten

Byggkonstruktör, erfaren

Vill du arbeta i tidiga projektskeden och se hur konstruktionen får liv? Vi erbjuder en unik chans att utvecklas som konstruktör, i en roll som har fokus på projektstöd i tidiga skeden med närhet till produktionen. Du kommer ingå i en central grupp och även delta i arbete med affärs- och verksamhetsutveckling. Samt en unik möjlighet att lära känna stora delar av Peabs byggverksamhet.

Peab söker en erfaren byggkonstruktör som ska vara en del i uppbyggnaden av en central teknikavdelning, som erbjuder operativt stöd till byggprojekt från tidigt utvecklingsskede till uppföljning samt utredning under driftskedet. Rollen ligger organisatoriskt inom Peabs byggverksamhet, Verksamhetsutveckling & Produktionsstöd. Enheten består totalt av ca 35 medarbetare och fungerar som ett specialistteam, som både driver strategiska utvecklingsfrågor och expertstöd i byggprojekt.

Om arbetet

Tjänsten är ett operativt projektstöd mot Peabs byggnadsproduktion. Detta innebär att stötta projekt i anbudsprojektering, systemprojektering och tredjeparts granskning av bygghandlingar, primärt inom byggverksamheten. Men även i tidigt program- och systemskede till affärsområde Projektutveckling.

Som byggkonstruktör i Peab Teknik arbetar du en del av tjänsten med strategisk utveckling av arbetssätt och byggtekniska lösningar.

Om dig

Du ska ha har civil-, eller högskoleingenjörsexamen. Minst 7 års praktisk erfarenhet av byggnadskonstruktion och känner dig trygg i dimensionering av bärande byggnadsdelar och ta strategiska beslut i tidiga skeden av byggprojektens process.

För att lyckas i rollen bör du ha god analytisk förmåga och se affärsmässigt på det du arbetar med. Vi tror att du är pragmatisk, gillar utmaningar och har lätt att samarbeta.

Om placering

Placeringen är på något av Peabs kontor, men med fördel i Göteborg, Solna eller Malmö. Dessa orter är dock inget krav men underlättar för dig i din vardag, då ditt resande i tjänsten blir mindre.

Övrig information

Peab Teknik är ett samarbete mellan teknikstödsorganisationer inom Peab koncernens affärsområden. Tillsammans erbjuds en attraktiv arbetsplats och karriärväg för specialister samt ett ökat erbjudande till kund genom teknikstöd från mark till tak.

Peab Teknik Bygg är ett internt specialiststöd inom strategiska nyckelområden som bidrar med samlad erfarenhet från Peabs storskaliga fördelar till Peabs byggprojekt och genom att ta fram effektiva tekniska lösningar och analyser i anbud och projektering, bidra med spetskompetens till produktionen och utveckla Peab med kunskap från forskning och utveckling bidrar vi till att göra Peab till det bästa bygg- och anläggningsbolaget.

Ansökning och tillträde

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdatum.

Vi erbjuder

I Peabkoncernen blir du delaktig i det spännande arbetet att bygga framtidens hållbara samhälle. Vi engagerar oss i sociala frågor och i frågor som rör miljön för de människor som nu och i framtiden påverkas av det vi bygger och anlägger. Vi vill tillvarata all kompetens på arbetsmarknaden och eftersträvar mångfald.

Det är viktigt för oss att du delar våra kärnvärden jordnära, utvecklande, personliga och pålitliga eftersom de är grundläggande för det vi gör. Hos oss finns stora möjligheter till personlig utveckling. Vill du bygga ett hållbart samhälle med oss?

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av jobb
Kontor / Administration , Produktion / Industri
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej