Inaktiv platsannons

DHL Freight söker: Key Account Manager i Göteborg

DHL Freight söker: Key Account... Vilka är vi? DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt,

Om tjänsten

DHL Freight söker: Key Account Manager

Vilka är vi?

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 470 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning.DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

Vill du vara med på DHL Freight Swedens tillväxt?Är du driven och en erfarenhet säljare?Då kanske du är vår nästa Key Account Manager. Vi söker just nu en Key Account Manager med lämplig placeringsort i Göteborg alt södra Sverige.

Din roll som KAM innebär att du ska fokusera på att utveckla våra största och mest komplexa kunder.Du kommer ingå i ett rikstäckande team och rapporterar till Director of Key Account Management.

Vad erbjuder vi dig?

På DHL har vi massor att vara stolta över. Men det vi är mest stolta över är våra medarbetare. Och som medarbetare på DHL har du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor.  Ta chansen att vara en del av vårt skickliga globala team.  Som en del av världens ledande logistikföretag har du möjlighet att vidga dina vyer och uppnå resultat tillsammans med de bästa i branschen. Allt vi kräver från dig är ditt engagemang, att du tror på dig själv och att du har vad som krävs för att utföra jobbet!

I rollen som Key Account Manager ansvarar för att utveckla 4-8 befintliga Key Account kunder för DHL Freight. Du ansvarar för din kundportföljs lönsamhet och omsättning. Du arbetar strategiskt med våra produkter och tjänster för att tillmötes gå kundens behov. Arbetet med att att finna smarta kundlösningar för att vinna nya volymer är en del av din naturliga kompetens.

Du bygger och utvecklar relationer med nyckelpersoner och har en dialog med kund kring hur vi kan utveckla logistiklösningar och produktionssystem.Du har ett ansvar att utarbeta och implementera en affärsplan för varje kund och till din hjälp har du ett kundteam som supporterar dig i implementering och aktiviteter kring kunden. Din roll är därmed att även leda och inspirera det interna kundteamet. Du gillar att vara aktivt med kunden och spenderar gärna stor del av ditt arbete ihop med kunderna.

Vem är du?

Vi tror mycket på personliga egenskaper som driv och affärsmannaskap i denna roll men följande kvalifikationer ser vi som meriterande:

Kvalifikationskrav och personliga egenskaper som krävs för rollen:

  • Minst fem års erfarenhet av säljarbete inom en KAM-roll eller motsvarande senior roll med dokumenterat goda försäljningsresultat

  • Fem års erfarenhet från branschen

  • Förmåga att utveckla affärer samt stark förhandlingsförmåga

  • Hög integritet och förmåga att agera förtroendeingivande på alla nivåer i mötet med kund – från VD till lagerpersonal

  • Mod och stark drivkraft

  • Hög kunskap om kund- och lönsamhetskalkyler

  • Mycket goda kunskaper i svenska såväl som engelska samt mycket goda kunskaper i presentationsteknik

  • God analytisk förmåga och förmåga att utmana dig själv och andra

  • Mycket god planerings- och organisationsförmåga samt nätverksskapande

  • Giltigt B-körkort

  • Behärska Engelska som affärsspråk

  • Bra på att hantera Office och att datoranvändning är en naturlig del av ditt arbete

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej