Inaktiv platsannons

Förvaltnings- och utvecklingskoordinator till huvudkontoret i Stockholm

Om tjänsten

Jobba hos Systembolaget

Förvaltnings- och utvecklingskoordinator till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Förvaltnings- och utvecklingskoordinator.

Om oss 
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Systembolagets IT-avdelning ansvarar för att leverera IT-stöd som på bästa sätt stödjer verksamheten på ett behovsanpassat och kostnadseffektivt sätt. Allt systemstöd är kontrakterat och köps av externa leverantörer vilket gör att IT-avdelningen har rollen som beställare och IT-förvaltare.

Nu rekryterar vi till vår IT-organisation en Förvaltnings-och utvecklingskoordinator inom området Administrativa System.
I rollen kommer du att medverka i ett team som i nära samarbete med verksamheten ansvarar för förvaltning och utveckling av IT-stöd inom verksamhetsområden som HR, ärendehantering, produktkvalitet, butiksförvaltning och butiksdesign samt process-, krav- och testledning.

Rollen 
Syftet med rollen som Förvaltnings-och utvecklingskoordinator är att vara länken mellan verksamhet, IT-förvaltning och externa leverantörer. Detta för att förvaltningen av områdets applikationer ska bedrivas på det mest optimala sättet avseende kostnad och nytta.

Huvudsakliga uppgifter:

Planera, genomföra och följa upp förvaltningsaktiviteter och projekt,
t ex uppgraderingar och mindre utvecklingsprojekt
Planera och leda releasearbete inom förvaltningsområdet
Planera och leda operativa förvaltningsforum
Medverka vid framtagning av krav- och lösningsspecifikationer
Stödja driftpartner och leverantörer vid problemarbete
Stödja leverantörer och verksamhet vid integrations- och acceptanstester
Omvärldsbevaka den digitala utvecklingen inom förvaltningsområdet
Ansvar:

Ansvara för det operativa samarbetet med verksamhet, IT-förvaltning och externa leverantörer
Ansvara för förvaltningsaktiviteter, projekt och delprocesser enligt plan
Ansvara för licens- och livscykelplanering
Tjänsten är en tillsvidareanställning med placering på huvudkontoret beläget på Kungsträdgårdsgatan i centrala Stockholm.

Systembolaget har högt stöd hos allmänheten och de senaste åren utsetts till det företag svenska folket har högst förtroende för och Sveriges bästa serviceföretag flera år i rad. IT-avdelningen har vunnit flera fina utmärkelser så som årets CIO, årets Servicedesk m.m. och företaget får genomgående höga omdömen i sina medarbetarundersökningar.

Om dig 
Du har erfarenhet av integrerade systemlösningar och av att arbeta strukturerat med incident-, problem- och changeprocessen. Du har goda kunskaper och insikter om gränslandet mellan verksamhetens behov och teknikens möjligheter. Du har vana från IT-projekt och att arbeta med kravhantering. Det är meriterande om du har erfarenhet av projektledning och systemutvecklingsmetodik samt är certifierad enligt ITIL.

Som person ska du ha god samarbetsförmåga och är van att arbeta i grupp. Du är kommunikativ och har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift, både på svenska och engelska. För att bli framgångsrik i din roll är du analytiskt lagd, van att tänka kritiskt och är självgående i ditt arbete.

Du tycker om att skapa goda relationer och har ett öppet förhållningssätt till alla du möter. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.


Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Städning / Fastighetsskötsel, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej