Inaktiv platsannons

Verksamhetsutvecklare Second Hand, Stockholm, Göteborg, Malmö eller Umeå

Röda Korset är världens främsta katastroforganisation. Vår vision är att ingen människa ska lämnas ensam i en katastrof. Vi finns på plats före, under och efter katastrofer och kriser, i såväl Sverige som i andra delar av världen för att förhindra och lindra mänskligt lidande, skydda liv och hälsa och säkerställa respek­ten för varje människas värdighet.

Om tjänsten

Verksamhetsutvecklare Second Hand, Stockholm, Göteborg, Malmö eller Umeå

Svenska Röda Korset har ca: 270 second hand-butiker som drivs av lokala kretsar. För att bli en tydligare aktör på den ideella second hand-marknaden och samtidigt öka Röda Korsets intäkter är arbetet med att implementera en gemensam affärsmodell runt driften av butikerna i full gång. Som vår nya verksamhetsutvecklare är din uppgift att implementera och utveckla vårt gemensamma second hand-koncept ute hos kretsarna. Arbetet innebär tät kontakt med de förtroendevalda och operativt ansvariga ute i krets. Röda Korsets second hand bygger till största delen på frivilliga insatser vilket innebär att förutsättningarna för butikerna kan variera.

I tjänsten ligger också ett ansvar för att ta fram och verkställa utbildningar för den personal/frivilliga som är aktiv i butikerna. Detta görs vid två utbildningsblock med fyra utbildningstillfällen i varje, en gång under våren och en gång under hösten. I utbildningarna kan även andra delar av Röda Korsets verksamheter lyftas.

Vi vill att du har gedigen erfarenhet av butiksdrift inom retail, gärna på butikschefsnivå. Erfarenhet av butiksetablering och butiksplanering är meriterade. Du är van att arbeta i projektform och har en förståelse för konceptdrift. Vi vill även att du har erfarenhet av att leda och genomföra utbildningar för större grupper.

Du kommer att ha täta kontakter med de flesta av såväl Svenska Röda Korsets avdelningar, enheter och de lokala kretsar som lokala företag och samarbetspartners.

Vi tror att du för att lyckas i jobbet har en utbildning i ekonomi på minst gymnasienivå.

Meriterande är erfarenhet från ideell sektor och erfarenhet av att arbeta med frivilliga.

Tjänsten kan placeras på någon av de orter där vi har verksamhetskontor, Stockholm, Malmö, Göteborg och Umeå, tjänsten innebär resor inom Sverige.

Välkommen med din ansökan senast den 23april. För mer information om tjänsten är du välkommen att ställa dina frågor till enhetschef Magnus Lundén. Han nås enklast via mail magnus.lunden@redcross.se.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Medicin / Sjukvård, Omvårdnad
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej