Inaktiv platsannons

Strategisk verksamhetsutvecklare till huvudkontoret i Stockholm

Om tjänsten

Jobba hos Systembolaget

Strategisk verksamhetsutvecklare till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Strategisk verksamhetsutvecklare externa relationer.

Om oss 
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Systembolaget har en ökad ambition att utveckla sina intressentdialoger samt skapa en mer sammanhållen hantering av sina intressenter och söker därför en Strategisk verksamhetsutvecklare externa relationer.

Rollen 
Ditt uppdrag som Strategisk verksamhetsutvecklare externa relationer är att utveckla, driva, förvalta och följa upp Systembolagets företagsövergripande plan för samtliga externa intressenter/relationer. I uppdraget ligger att skapa systematik i att tillvarata viktiga insikter och slutsatser från intressentdialoger och ge återkoppling till tex strategi-och insiktsarbeten. Du ansvarar för att bygga upp en långsiktig kunskapsbank av insikter och slutsatser inom organisationen.

Du stödjer övrig verksamhet i intressentarbetet med bland annat ramverk, arbetssätt, uppföljning och rapportering. Vidare kommer du att bidra till att utveckla externa relationer för att Systembolaget tillsammans med andra ska öka effekten av Systembolagets uppdrag och nå sina mål.

Du sitter på huvudkontoret som finns mitt i Stockholm city. Du rapporterar till Enhetschef Hållbarhet- och intressentutveckling som sorterar under Systembolagets nya avdelning Bolag & Samhälle.

Om dig 
Akademisk examen från högskola eller universitet inom relevant ämnesområde
Mycket god erfarenhet av arbete med intressenthantering/omvärldsbevakning/insiktsarbete/ externa relationer eller motsvarande på strategisk nivå inom större en organisation
Mycket god erfarenhet från projekt- och förändringsledning med goda resultat
Erfarenhet inom politisk-, opinionsbildande verksamhet, ideell organisation eller liknande är meriterande
Erfarenhet från arbete inom myndighet/offentlig verksamhet är meriterande
Erfarenhet från detaljhandel, folkhälsoområdet eller hållbarhetsområdet är meriterande

För att trivas i rollen tror vi att du som person är samhällsintresserad och trivs i en roll där du bygger relationer. Du har lätt att involvera och engagera olika målgrupper på ett inspirerande sätt. Vidare besitter du förmågan att leda förändring och är målinriktad och bra på att prioritera. Du har en god strategisk förmåga att analysera komplexa situationer och dra faktabaserade och genomförbara slutsatser. Att du delar värderingarna kring Systembolagets uppdrag finner vi självklart.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Städning / Fastighetsskötsel, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej