Inaktiv platsannons

Business Solution Architect inom Fleet Management i Arboga, Linköping, Järfälla, Uppsala, Luleå

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelning CAMO and Logistic Services består av fyra sektioner och har ca 80 medarbetare placerade i Linköping, Arboga, Såtenäs, Järfälla, Luleå, Växjö och Uppsala. Verksamheten bedrivs huvudsakligen inom området Fleet Management Solution (FMS) med arbetsuppgifter inom både verksamhets- och IT-nära förvaltning.

Vi utvecklar koncept inom FMS och anpassar dessa efter våra kunders behov. I vår produktportfölj ingår bland annat Aircraft Maintenance Management System (AMMS) som är ett IT-system för flygunderhåll och som är baserat på produkten Maintenix. Inom området Fleet Management Solution finns även tekniska tjänster såsom operatörsanpassning av underhållsprogram, driftuppföljning, logistikplanering samt framtagande av styrande rutiner och regelverk för våra kunders flygunderhållsverksamhet.

Våra huvudkunder är Försvarets Materielverk (FMV) och Försvarsmakten (FM). Avdelningen arbetar även i större projekt inom Saab AB.

Din framtida utmaning

Som Business Solution Architect inom Fleet Management kommer du att han en central roll i våra AMMS-projekt, både inom utveckling och implementation, samt i kontakten med våra kunder. En av dina viktigaste uppgifter blir att förstå kundens behov och krav samt vara rådgivande i val av möjliga lösningar.

I rollen bidrar Du med erfarenhet och kompetens kring de lösningar vi erbjuder och hur de bäst kan användas och konfigureras för olika kundbehov.

Du kommer att arbeta i nära samverkan våra utvecklings- och testteam samt med våra externa samarbetspartners för att utforma, implementera och dokumentera lösningar i alla stadier av projektens livscykler.

Du kommer vidare att vara involverad i planering av applikations- och systemuppgraderingar, delta i koordinering av systemförvaltningsuppgifter, bistå vår projektledning i projektgenomföranden samt spela en nyckelroll i utbildning av nya projektmedlemmar och övriga tekniska och icke-tekniska intressenter.

Den du är idag

Som person är du engagerad, driven, självgående och kreativ samtidigt som du trivs med att arbeta i team och brinner för att nå uppsatta mål. Du är lösningsfokuserad med förmåga att sätta dig in i olika verksamheter och förstå kundernas behov inom området. Du har även erfarenhet av att skriva kravspecifikationer.

Meriterande är erfarenhet av affärsutveckling och verksamhetsutveckling samt goda kunskaper om IT systemet Maintenix.

Då vi arbetar i en internationell miljö är det även viktigt att du hanterar både svenska och engelska obehindrat i tal och skrift. Arbetet inkluderar resor både nationellt och internationellt.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarsekretess varför en säkerhetsprövning utfört av myndighet måste genomföras innan anställning kan bli aktuellt.

Vi tillämpar löpande urval vid denna rekrytering så vänta inte med din ansökan! Sök idag!

 

 

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Arboga, Linköping, Järfälla, Uppsala, Luleå
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

IT | Heltidsjobb (förstajobb)