Inaktiv platsannons

Elektroniksystemingenjör med inriktning elmiljö i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Ser du utmaningen i att arbeta med EMC-frågor för avancerade elektroniksystem med höga krav på prestanda och tillförlitlighet? Bra, för vi söker nämligen en ersättare för en av våra experter som går i pension. Du kommer att arbeta inom Dynamics missil- och undervattensverksamhet i Linköping.

Din framtida utmaning

Sektionen som du kommer att tillhöra bidrar med elektronikkompetens inom områdena elektroniksystem och elektronikkonstruktion till alla projekt med elektronikinnehåll. Dina uppgifter kommer att innefatta,

  • Elektronikkonstruktion
  • Genomföra elmiljöanalyser
  • Vara vår elmiljöexpert vid kundkontakter, både inom och utom Sverige
  • Granskning av elektronik- och apparatkonstruktioner med avseende på elmiljöegenskaper
  • Utarbetande av elmiljöplaner och testspecifikationer
  • Granskning av elmiljöplaner, testspecifikationer och testrapporter
  • Administrera och medverka vid elmiljöprov
  • Ansvara för Dynamics egna mätresurser för elmiljö

Hos oss kommer du att arbeta i projektform och ha omfattande kontakter med andra teknikområden.

Eftersom vi arbetar i teknikens absoluta framkant förutsätter vi att du har genuina kunskaper inom elmiljöområdet. Givetvis måste vi kontinuerligt utbilda vår personal, att dina kunskaper är på topp är en nyckel till vår framgång. Därför erbjuder vi våra anställda en mängd kurser för att skapa framtida specialister.

Den du är idag

I rollen som elektroniksystemingenjör bör du vara självständig och initiativtagande. Du är även duktig på att kommunicera och har en god samarbetsförmåga.

Du är civilingenjör Y, D, E, ED eller liknande, med inriktning mot elektronik. Du har säkert arbetat med elektronikkonstruktion en längre tid och skaffat dig gedigen erfarenhet av elmiljöverksamhet. Kännedom om elmiljöstandarder är meriterande, såväl som deltagande vid genomförande av elmiljöprovning.

Du har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift.

Urval görs löpande så välkommen med din ansökan redan idag!

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)