Inaktiv platsannons

Apparatingenjörer med inrikting ILS/underhållsberedning i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området grundflygplanssystem ansvarar för utveckling av grundflygplanssystemen i alla produkter inom Aeronautics. I grundflygplanssystem ingår luftsystem, landställ, bränslesystem, inbäddade och hydrauliksystem, räddnings - och oxygensystem, förarutrustning, hjälpkraftsystem, elkraftsystem samt miljötålighetsteknik. Den största utmaningen för området är vidareutveckling av Gripen men vi arbetar även med andra produkter såsom obemannade farkoster, civila derivat, internationella samarbetsprojekt och forskningsprojekt.

Sektionen för räddnings- och oxygensystem samt sektionen för förarutrustning är involverade i flera projekt och behöver förstärka med varsin apparatingenjör, gärna med inriktning mot ILS (Integrated Logistic Support)/underhållsberednng. Sektionerna består av ca 15-20 anställda vardera samt ett fåtal konsulter. Personalens åldersfördelning är spridd, ca 20 respektive 40% är kvinnor och erfarenheten är blandad.

Din framtida utmaning

I din roll kommer du att medverka i att utveckla räddnings- och oxygensystemen alternativt förarutrustningen för Gripen. Arbetet bedrivs i mindre team med engagerade, stödjande och kompetenta medarbetare som snabbt tar dig med i gemenskapen och in i teknikområdet. I vår moderna utvecklingsmiljö är du med på olika sätt i hela kedjan av utvecklingen, från tidiga definitionsfaser, via kravställning, design, systemsäkerhetsarbete, upphandling av hårdvara och mjukvaruimplementation, till verifiering i flygsimulator och stöd vid flygprov. Du kan på sikt att få ett apparatansvar som innebär att utveckla/vidmakthålla apparatens status. Du kommer att ansvara för kravställning av underhållsåtgärder och underhållsutrustning för apparater.

I ditt arbete har du många kontaktytor mot flygplanets andra delsystem och teknikområden, såsom styrning/reglering, systemsäkerhet, flygprov, konstruktion, inköp samt kontakter med internationella underleverantörer och kunder.

Arbetsinnehållet och rollerna kräver stor erfarenhet och ofta spetskunskap inom teknikområdet. För att du ska nå detta kommer du att få en stegvis kompetensutveckling genom både utbildningar och kunskapsöverföring med erfarna kollegor. Riktningen för din utveckling kommer till stor del att styras av dina tidigare erfarenheter och ditt intresse.

Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet som apparatingenjör gärna med inriktning mot ILS/underhållsberedning. Du kan metodiken men vill lära dig ett nytt område. Vi uppskattar framför allt att du är mån om att samarbeta på ett nyfiket, prestigelöst och ödmjukt sätt med god kommunikation. Du trivs i andras sällskap och vågar fråga när du behöver information. Likaså ser vi att du kan arbeta mer självständigt för att kunna lösa dina arbetsuppgifter när så krävs.

All dokumentation och många kontakter i det dagliga arbetet sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. 

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.Placeringsort är Linköping.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)