Inaktiv platsannons

Elektronikingenjör Seaeye i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Saab Seaeye, en del av Saab Dynamics, expanderar och behöver därför förstärka med ytterligare medarbetare. Produktportföljen omfattar fjärrstyrda och autonoma undervattensfarkoster och enheten arbetar med både utvecklingsprojekt och vidmakthållande av levererade system. Eftersom vi är i ett expansivt skede kan anställning hos oss ge många möjligheter och utvecklingsvägar i yrkesroll och karriär för rätt person. Saab Seaeye har verksamhet i Linköping och Fareham i England. Det svenska kontoret består idag av ca 60 personer.

Din framtida utmaning

Typiska arbetsuppgifter är konstruktion av elektriska system och integration på system- och delsystemnivå. Som elektronikingenjör hos Seaeye blir du del i ett team som medverkar i konstruktionsarbetet i hela ledet, från koncept till leverans till kund. Utveckling, prototypbyggnation och produktion av system sker på plats i Linköping.

I arbetet ingår

  • Mönsterkortskonstruktion
  • Utformning och beskrivning av system med hjälp av blockscheman.
  • Elektroniksimulering
  • Kablagekonstruktion
  • Utföra konstruktionsarbete med hjälp av el-CAD.
  • Arbeta aktivt med att förankra, diskutera och granska framtagna lösningar.
  • Ta fram underlag för tillverknings- och produktdokumentation.
  • Kommunicera med och följa upp mot tillverkare och underleverantörer.
  • Delta vid montering och provning.
Den du är idag

För att lyckas i den här rollen har du en civil- eller högskoleingenjörsutbildning gärna med några års erfarenhet från produktutveckling eller konstruktionsarbete. Meriterande är erfarenhet av utveckling av inbyggda system.

Vi tror också att du har en kulturell medvetenhet, då arbetet bedrivs i en internationell miljö, och uttycker dig med lätthet i tal och skrift på både svenska och engelska.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval kommer ske löpande.

Välkommen in med din ansökan redan idag!

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)