Inaktiv platsannons

Mekanikkonstruktör i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Kittlar Gripen och civila flyg ditt intresse? Just nu finns en unik möjlighet att bli en del av vårt fantastiska team där vi med stolthet konstruerar synnerligen viktiga funktioner till våra flygplan!
Vi erbjuder en fantastiskt rolig tjänst med enorm bredd och variation i arbetsuppgifterna. Här får du jobba med kablage, mekanik och konstruktion samt vara en viktigt kommunikativ kugge i våra projekt.

Är du en drivande person som uppskattar många kontaktytor och som vill jobba i en verksamhet där DU verkligen gör en skillnad, då ska du läsa vidare!
Du ingår i ett stort kunnigt team om ca 60 personer  och rapporterar till en av två chefer inom Avionics and electrical installation design. Dessa erbjuder ett ledarskap som genomsyras av att måna om sin personal, öppenhet och dialog.

Din framtida utmaning

På El- och Avionikinstallation konstruerar vi mekaniska artiklar och kablage samt integrerar avionik i alla Saab ABs flygfarkoster som exempelvis Gripen, GlobalEye och T-X. Installationerna görs i hela produkten, vilket ger oss en bred produktkunskap. Vi har en daglig och konstruktiv dialog med el-schema, skrov och övrig mekanisk installation, vilket ger en varierad och givande arbetsdag med olika typer av uppgifter. Förstudier är en annan del av vår verksamhet, både för nya funktioner i befintliga produkter och för nyutveckling.

Din roll som konstruktör blir att utveckla våra produkter och säkerställa ingående konstruktioner och avionik. Arbetet sker från koncept till färdig produkt. För att produkterna ska gå att producera och underhålla kommer du även behöva stötta produktion och eftermarknad. Arbetet bedrivs i projektform och främst ritningslöst och våra arbetsverktyg är i första hand CATIA V5, ENOVIA V5 VPM samt PDM-systemet TeamCenter.
Utvecklingsarbetet förutsätter även ett samarbete med angränsande discipliner t.ex. standardkontoret, beräkningsingenjörer, systemutveckling, underhållsberedning och miljöteknik. Tillsammans tar vi fram konstruktioner som för helhetens bästa, möter ställda krav.

Den du är idag

För att trivas och bli framgångsrik i denna roll tror vi att du har ett naturligt driv och gillar att leverera. Du har en hög kommunikativ förmåga och trivs med att jobba i team men självklart kan du även arbeta självständigt. Ett visst mått av uthållighet är bra då det tar tid att bli riktigt vass i yrket. En kreativ ådra på det så är vi hemma!

Lämplig utbildningsbakgrund är civilingenjör, högskoleingenjör, KY eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Erfarenheter inom kablage-, mekanik- eller skrovkonstruktion, elektromekanik eller angränsande områden samt CAD-erfarenhet (främst CATIA V5) är meriterande. Du behärskar professionell engelska i tal, skrift och förståelse. 

Vi lägger stor vikt vid vem du är som person och söker dig som brinner för uppgiften och vill lära dig och utvecklas längs vägen. Inom Saab finns goda möjligheter till framtida och fortsatt karriär!

Saab´s Thinking Edge  
Gripen E - The Future-Proof Fighter 

Är det dig vi söker? Välkommen med din ansökan redan idag!
Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)