Inaktiv platsannons

Projektledare inom Flygteknik och Vapen i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

På området Flygteknik och Vapen utvecklar vi funktioner och förmågor inom system och mjukvaruutveckling från koncept till färdig produkt. Området designar, upphandlar, utvecklar, integrerar och utvärderar funktionalitet inom teknikområden som vapenintegration, styrsystem, navigering och motorintegration för flygande produkter som t ex stridsflygplanet Gripen, spaningsflygplan, skolflygplan och obemannade flygplan.

Inom projektkontoret på området Flygteknik och Vapen söker nu projektledarsektionen förstärkning med ytterligare projektledare.

Din framtida utmaning

I rollen som projektledare kommer du vara en del av och arbeta i en stor komplex multiprojektstruktur med mängder av integrerade system. Många systemprojekt är stora och komplexa och omfattar både analyser, design av hårdvara och mjukvara, och/eller inköp av produkter och tjänster från svenska eller utländska leverantörer.

Vi ser att projektledarskapet är mycket viktigt för att vi skall klara av våra åtaganden.

Den du är idag

Vi söker dig som är drivande, ordningsam, kommunikativ och med stor samarbetsförmåga. Du har erfarenhet av ledarskap samt känner dig bekväm med att leda grupper i förändring. Du bör även känna det självklart och inspirerande att arbeta med externa intressenter som t ex kund, partner, eller underleverantör, både nationellt och internationellt.

Du har erfarenhet som projektledare, teamledare eller liknande befattning. Du har erfarenhet av att arbeta med utveckling av komplexa system och gärna kunskaper i att leda både systemutveckling och/eller mjukvara i inbyggda system, med fördel i flygplan eller andra säkerhetskritiska produkter.

Vi erbjuder våra medarbetare en helhet där det finns utrymme att kombinera kunskaper och intressen med spännande och utvecklande projekt i högt tempo. Din vilja till utveckling och dina personliga egenskaper väger tungt när vi nu utökar projektkontoret med fler projektledare.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)