Inaktiv platsannons

Mekanikkonstruktör i Järfälla

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Avdelningen Hardware Engineering utvecklar och designar hårdvaran till signalspanings- och självskyddsprodukter med syfte att skydda nästa generations Gripen, GlobalEye och helikoptrar. Då efterfrågan på våra produkter ökar globalt behöver vi nu anställa flera vassa och nyfikna utvecklare till våra utvecklingsteam.

Din framtida utmaning

Som mekanikkonstruktör får du vara med under hela produktutvecklingskedjan genom att utveckla och designa produkter, från koncept till färdig produkt. Detta kommer ske tillsammans med andra ingenjörsdiscipliner i något av våra tvärfunktionella utvecklingsteam.

I arbetet kommer det att ingå enklare strukturella och/eller termiska beräkningar och du kan även komma att axla rollen som teamledare eller delprojektledare.

Den du är idag

Vi söker dig som är Högskoleingenjör, Civilingenjör eller motsvarande med inriktning maskinteknik, produktionsteknik och/eller teknisk design och har minst 5 års erfarenhet av konstruktionsarbete.

För att passa in i vårt team tror vi att du är en kreativ person med god initiativförmåga, har god samarbetsförmåga och har lätt för att kommunicera. God kommunikation ser vi som en av de största framgångsfaktorerna bland våra konstruktörer då vi samarbetar med kollegor inom flera olika discipliner.

Meriterande är erfarenheter från:
-Siemens NX, PDM-system
-Produktionsnära arbete
-Rörelsemekanik
-Metallers bearbetning
-Ytbehandling av metaller
-Norm- och ritningsgranskning
-Bedömning av producerbarhet

Då vi arbetar i en internationell miljö är det viktigt att du kan uttrycka dig väl på engelska, både muntligen och skriftligen.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

 

Vänligen notera att urval och intervjuer sker efter sista ansökningsdag. Vi ser fram emot din ansökan!

Lite mer om våra produkter:



Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Järfälla
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Järfälla | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)