Inaktiv platsannons

Systemkonstruktör simulatorhårdvara i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området Simulatorer, Träning och Support är en del av Aeronautics utvecklingsorganisation och ansvarar för att stötta utvecklingsorganisationen med simulatorer, riggar och stödsystem för samtliga produktutvecklingsfaser. Dessutom ansvarar området för att leverera våra egna produkter kring Pilotträning (Träningssimulatorer) samt geodataproduktion för flygplan, träning och stödsystem. Inom området finns alla ingenjörskunskaper som krävs för att konstruera, utveckla, producera och leverera samt även genomföra utbildning inom levererade produkter och system. Området driver och förvaltar stora anläggningar både inom och utom Sverige. Området driver dessutom ett antal internationella samarbeten kring utveckling och produktion. Allt arbete bedrivs i ett nära samarbete med flygplansutveckling och flygutprovning.

Sektionen för simulatorhårdvara, bestående av cirka 40 personer, ansvarar för att bygga upp teknik och kunnande kring hårdvarukomponenterna i områdets utvecklingssimulatorer och träningssimulatorer. Vidare ansvarar sektionen för områdets kalibreringspliktiga utrustning samt för uppbyggnad och underhåll av områdets simulatoranläggningar. Nu söker vi en systemkonstruktör som vill bli en del av vårt team.

Din framtida utmaning

Som systemkonstruktör för simulatorhårdvara hos oss kommer du att vara den som på systemnivå konstruerar våra simulatorer som används för utprovning av JAS 39 Gripen. I detta ingår allt från att tänka ut systemlösningar, designa kretslösningar och rita kopplingsscheman till att montera samman delsystem och verifiera färdigt system. Du kommer också att både förvalta och säkerställa support av dina system under hela deras livslängder.

Detta är en roll där du kommer att få stora utvecklingsmöjligheter. Beroende på ditt intresse finns möjligheter till framtida roller inom exempelvis teknikledning och/eller teamledning.

Eftersom vi verkar på en internationell marknad finns det också goda möjligheter till utlandstjänstgöring om du så önskar.

Den du är idag

Vi söker dig som tycker om att arbeta i team och gemensamt sträva mot uppsatta mål. Du har också en god förmåga att ta ansvar för ditt eget arbete. Du kommer att arbeta i teknikens framkant där ett visst mått av innovativ förmåga blir värdefull. Du bör också känna dig trygg med att skapa relationer och nätverk i ditt arbete.

Du har en utbildning från gymnasium eller högskola inom elektro eller motsvarande. Du har intresse för elkonstruktion och vill arbeta på systemnivå. Du får gärna ha arbetat några år med exempelvis elektronikkonstruktion och mätteknik. Kanske har du praktisk erfarenhet av labb- och mätarbete och montering med förståelse för både komponenter, färdiga hårdvarusystem och elektriska installationer.

Du behöver behärska det svenska och engelska språket väl i tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess och kräver därför svenskt medborgarskap. Placeringsort är Linköping.

I denna rekrytering samarbetar Saab med Experis. Om du tycker att detta verkar intressant, tveka inte att söka. Urvalet av inkomna ansökningar sker löpande. Tjänsten kan därför komma att tillsättas före sista ansökningsdatum. Kontakta gärna rekryteringsansvarig om du vill veta mer om tjänsten. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

27-02-2019

Extra information

Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Registrera dig nu!

Ansök snabbt genom endast ett klick och bli uppdaterad med de senaste positionerna som passar dig. Registrera dig som en student här!

Registrera dig gratis