Inaktiv platsannons

Underhållsingenjör Sensorer i Arboga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Maintenance Production är vår samlade kompetens för underhåll, reparation, fåstyckstillverkning samt logistik Enheten möjliggör en effektivare verksamhet och ökad konkurrenskraft för affärsområdet Support and Services.

Inom gruppen Sensors arbetar vi främst med service, underhåll och teknikstöd av elektrooptik och sensorer genom hela livscykeln. Du blir en del av en grupp som idag består av ca 20 medarbetare med olika erfarenhet och bakgrund, men med ett stort gemensamt tekniskt intresse.

Din framtida utmaning

Din roll som underhållsingenjör innebär att du att arbetar med ett flertal av den elektro-optiska materielen som finns inom Försvarsmakten.

Materielen innehåller tekniska områden som optik, mekanik och elektronik och kan vara materiel som både ligger i teknisk framkant till teknik som ej går att återfinna på marknaden längre.

Du kommer att arbeta med test, felsökning, reparation samt underhåll av olika materiel.

Exempel på materiel i vår verksamhet kan vara scannande IR-kameror med tillhörande elektronik (kraftförsörjning, bildbehandling)

Arbetet innebär även att uppdatera och skriva nya instruktioner för det materiel som du kommer att ansvara för.

Den du är idag

Vi söker dig som är ansvarstagande, initiativrik och har god problemlösningsförmåga.

För att trivas och lyckas i rollen arbetar du systematiskt och noggrant och ser positivt på möjligheten att även få arbeta med händerna. Du behöver på egen hand kunna planera och styra över vardagen och stundvis även inta ledande och pådrivande roller i våra ärenden och uppdrag. Vi ser gärna att du som person är öppen, utåtriktad och relationsbyggande.

Du är minst gymnasieutbildad, alternativt YH-utbildad, inom relevant område och/eller har arbetat med felsökning/mätteknik.

Meriterande är om du har arbetat med optiska detaljer samt har erfarenhet gällande framtagning av teknisk documentation.

Du talar och skriver både svenska och engelska obehindrat

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vi tillämpar löpande urval och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden går ut. Om du matchar profilen vi söka uppmanar vi dig att söka redan idag.

 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Arboga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Arboga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)