Inaktiv platsannons

Miljötålighetsingenjör i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Området grundflygplanssystem inom avdelning utveckling ansvarar för utveckling av grundflygplanssystemen i alla produkter inom Aeronautics. I grundflygplanssystem ingår luftsystem och avisning, landställ, bränslesystem, hydrauliksystem, räddningssystem och förarutrustning, hjälpkraftsystem, elkraftsystem samt miljötålighetsteknik.

Sektionen för Miljötålighetsteknik har en stort bidragande roll i utvecklingen av JAS 39 Gripen samt Aeronautics andra produkter. Sektionens arbete omfattar miljötålighet avseende alla integrerade system, apparater och yttre laster samt dess installation i flygplanet. Vår kompetens, tillsammans med arbetssättet hur denna kompetens utnyttjas samt hur vi är organiserade, gör att sektionen för Miljötålighetsteknik är unik i sitt slag. Idag är vi 35 medarbetare och vill förstärka vårt team med dig som gärna tar dig an nya uppgifter och är drivande framåt utan att tumma på kvaliteten. Du har en god kommunikationsförmåga som stärker samarbetet med andra och du bidrar med entusiasm till gruppen och i arbetet.

Din framtida utmaning

I din roll som systemingenjör hos oss kommer du att arbeta med frågeställningar och utredningar för apparater och system i våra flygfarkoster avseende såväl mekanisk, termisk som klimatisk miljö. Dina uppgifter kommer att variera, men främst kommer du att tolka och fastställa krav på våra apparater och system utifrån referenskravdokument och standarder för apparater och dess installation i flygplan. Du kommer också att granska kvalificeringsdokumentation från våra apparatleverantörer. Även utredningar kopplat till kravuppfyllnad och analyser av utförd provning förekommer.

Den du är idag

Du kommer arbeta mycket i team och med många kontaktytor utåt. Därför är det av värde att du tycker om att arbeta med andra och har en god förmåga att kommunicera i ditt arbete. Du är också van att driva ditt eget arbete och tycker om att stödja dina kollegor för din grupps resultat som helhet. Då arbetsuppgifterna är varierande och föränderliga är det också en fördel om du har en strukturerande förmåga och kan anpassa dig inför förändrade omständigheter.

Du har för området relevant universitets- eller högskoleutbildning kombinerat med ett stort tekniskt intresse. Viktigast är att viljan att lära sig finns! Har du erfarenhet av kravhantering och standarder, en bakgrund som till exempel apparatingenjör eller motsvarande är det meriterande, likväl som en bakgrund inom teknisk dokumentation.

All dokumentation och många kontakter sker på engelska, så du behöver behärska engelska språket i tal och skrift. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess, därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet. Placeringsort är Linköping.

Publicerad den

23-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)