Inaktiv platsannons

Backoffice-konsult till Securities Operations i Stockholm

Om tjänsten

Har du tidigare arbetat med backoffice och värdepappersadministration? Vill du lära dig mer om olika typer av svenska och utländska derivat, FX, repor, swappar och fonder? Vill du få en inblick i SimCorp Dimension? Läs mer här!

I rollen som backoffice på Securities Operations kommer du att ingå i ett team med sju kollegor. Tillsammans ansvarar ni för värdepappersadminsitrationen inom SIM. Detta omfattar traditionella tillgångsslag så som svenska och utländska aktier och obligationer, men även olika typer av svenska och utländska derivat, FX, repor, swappar och fonder.

Som medarbetare inom Securities Operations deltar du i det löpande arbetet inom gruppen. Detta innefattar bland annat depå- och likvidavstämningar, säkerhetshantering för OTC- derivat, derivatavstämning, corporate actions, transaktionsmatchning, flaggning, bokslut samt vissa cash management-uppgifter. Tjänsten innebär omfattande kontakter med diverse banker och motparter, både svenska och internationella. Huvuddelen av arbetet genomförs i portföljförvaltningssystemet SimCorp Dimension.

Lämplig bakgrund
Vi söker dig som har grundläggande kunskaper rörande finansiella instrument, samt gärna erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter från liknande verksamhet. Tidigare erfarenhet från SimCorp Dimension är meriterande. Då du kommer att arbeta med både svenska och utländska kunder ställs det krav på flytande kunskaper i både svenska och engelska.

Som person är du ambitiös, strukturerad och noggrann. Du ser positivt på att samarbeta med andra personer och grupper samt på att ta egna initiativ för kontakter med interna och externa motparter. Du är en stark lagspelare och då vårt team är litet är det viktigt att vi ställer upp och hjälper varandra. Olika arbetsmoment har skiftande arbetsbelastning, men tydliga deadlines och höga kvalitetskrav. Det är därför mycket viktigt med struktur, ansvarskänsla, flexibilitet och noggrannhet.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb