Inaktiv platsannons

Metodisk och nyfiken Testutvecklare till motorstyrsystem i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Ta chansen att vara med och kvalitetssäkra efterbehandlingen av framtidens motorer!

Är du en Testutvecklare som tycker att det är viktigt med miljövänliga och hållbara transporter?
Det är det vi arbetar för varje dag. Därför vill vi växa med dig som är redo för nya utmaningar och vill vara med och utveckla en testorganisation som jobbar i nära samarbete med funktionsutveckling och med en allt mer global produkt. Som Testutvecklare får du en bred kunskap om styrsystemet och får en bra överblick över hur funktionerna hänger ihop i mjukvaran.

Jobbet är omväxlande och kräver god samarbetsförmåga inom hela utvecklingskedjan. De kontaktnät du bygger kommer att ge dig goda utvecklingsmöjligheter inom hela organisationen.
Vi värderar kreativitet, problemlösning och kritiskt tänkande högt och gruppen kännetecknas av en vilja av att ständigt bli bättre. Vi värnar också om en trevlig arbetsmiljö och en bra balans mellan jobb och privatliv.
 
Som testutvecklare inom motorstyrsystem in går du även i ett team hos mjukvaruutvecklarna för att få närhet till funktionsutvecklingen och möjlighet till snabb feedback från testningen.
Utvecklingsmöjligheterna inom gruppen är stora. Beroende på ditt intresse finns utrymme för att bli expert inom teknikområdet testutveckling eller ta ansvar för en kompetensgrupp och vara ansvarig för planering och leveranser inom kompetensgruppen.
 
Vi söker just nu dig som brinner extra mycket för att testutveckla och vara med och kvalitetssäkra nya funktioner i efterbehandlingen till motorn. Inom detta teknikområde finns det gott om intellektuella utmaningar för dig som drivs av att metodiskt arbeta med problemlösning.
 
Dina arbetsuppgifter
Med hjälp av funktionella beskrivningar och funktionskrav analyserar du ny funktionalitet i motorstyrenheten. Du använder moderna och välkända testtekniker för att utveckla systemtester för ny funktionalitet utifrån ett riskbaserat synsätt för att säkerställa att vi har den bästa produkten på marknaden.

Vi använder oss av olika testmiljöer så som SIL, HIL (Software-, Hardware-In-the-Loop) samt fordon och du provar nya metoder och idéer för att ständigt hitta bättre sätt att verifiera framtidens produkter
 
Din profil
Du är en metodisk och nyfiken civilingenjör inom Mekatronik, Data, Fysik, Kemi, Elektroteknik eller liknande. Erfarenhet och intresse av fordon, programvaruutveckling, systemtest eller motorutveckling är meriterande.
Som person sporras du av tekniska utmaningar. Du har en förmåga att snabbt sätta dig in i avancerade problemställningar med en vilja att hitta kreativa lösningar tillsammans med dina kollegor. Du kan programmera, har körkort för bil samt behärskar engelska i tal och skrift, svenska är meriterande.
 
För mer information
Kontakta Elisabet Landström, Head of System Test Engine , 08-553 852 85.
 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)