Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör inom gasväxlingsprestanda i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Sektionen för gasväxlingssystem ansvarar för prestanda från luftintag till avgasutlopp.
Tack vare intern rörlighet får vi nu möjlighet att rekrytera till gruppen NMGP, som har ansvar för gasväxlingssystemets prestandakoncept och specifikation.
Gruppen arbetar genom alla Scanias projektfaser från förutveckling av system- och komponentkoncept till industrialiseringsprojekt. Gruppen har egenskapsansvar för prestanda och håller samman och representerar sektionens komponentgrupper i konceptprojekt.

Dina arbetsuppgifter
Huvuduppgiften är att stötta motorutvecklingsprojekten med expertis inom gasväxlingsprestanda, delta i prestandagrupper, utveckla våra simuleringsmodeller och driva utvecklingsprocessen mot taktade simuleringar.
Inom industrialiseringsprojekten stöttar vi med utvärdering av system och komponentprestanda samt utvärderar och levererar kalibrering av prestanda utanför normaltillstånd.
Gruppens ansvarsroll gör det viktigt med tät tvärfunktionell interaktion med övriga grupper inom styrsystem, efterbehandling och resten av drivlinan. Detta gäller både för produktutvecklingsprojekt som metodutveckling.
Primärt verktyg är simuleringar i GT-Power där helmotorsystem modelleras i 1D och utvärderas mot motorprovning, varierande vägcykler och tänkbara applikationer. Detta simuleringsbaserade arbetssätt ger möjlighet till studier av system på fullmotor i tidiga skeden innan hårdvara finns.
Du har stöd i gruppen av seniora medarbetare med många års erfarenhet, och du är en del i utvecklingen av gruppens verksamhet och processer genom ständigt förbättringsarbete.

Din profil
Vi söker dig med ett stort intresse för motorprestanda och simuleringsdriven utveckling.
Du är civilingenjör inom farkost/maskin/tekniskfysik eller liknande, med en förmåga att på ett självständigt och strukturerat sätt driva ett tvärfunktionellt arbete. Vi ser att du som person är analytisk och utåtriktad, samt behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta gärna gruppchef Jonas Holmborn, 08-553 80175.
 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)