Inaktiv platsannons

Controller till ekonomiavdelningen i Oskarshamn

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Till ekonomiavdelningen på Scania i Oskarshamn söker vi nu en Controller.

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och vi ansvarar för hela europaproduktionen av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av: Pressverkstad, Karossverkstad, Grundmåleri, Täcklacksmåleri, Monteringsverkstad och Logistikcenter.

Dina arbetsuppgifter
Som controller för vår basprocess där Press, Kaross och Måleri fabrikerna ingår kommer du att vara delaktig i bokslutsprocessen och göra resultatanalyser som används internt samt rapporteras till huvudkontoret i Södertälje.
Du kommer att ingå i någon av de lokala ledningsgrupperna där man tillsammans med övriga medlemmar ansvarar för att ta fram strategiska planer och utveckla organisationen. Du hanterar Månadsuppföljningar mot respektive verkstadschefsområde där du jobbar med både detaljer men också helheten för att effektivisera och skapa kostnadseffektiva lösningar för verkstaden.
Controllern tar tillsammans med organisationen fram årsprognoser och långtidsplaner samt hanterar uppföljning och rapportering av dessa. Ad-hoc analyser/frågor både lokalt och från huvudkontoret gör att dagarna aldrig ser likadana ut.
Tjänsten innebär ett övergripande ansvar för hela prognosprocessen för Oskarshamn vad gäller tidsplanering, de gemensamma kostnaderna och rutinen för processen.
 
Din profil
Vi söker dig som är utbildad ekonom, med erfarenhet av liknande uppdrag i en tillverkande industri eller större bolag. Det är viktigt att du är flexibel, prestigelös samt trivs att arbeta både självständigt och i grupp. Vi uppmuntrar dig att driva och delta i olika förändringsprojekt för att förbättra och effektivisera ekonomifunktionens arbetsprocesser. Eftersom tjänsten innebär kontakter med såväl operativt ansvariga som övriga medarbetare är det viktigt att du är serviceinriktad och har lätt att kommunicera. 
Som ett krav ser vi att du har mycket goda kunskaper i Excel samt att vi gärna ser att du arbetat i QlikView, men det är inget krav. Som person är du noggrann, analytisk och tar ett stort ansvar för ditt arbete. Du är också stresstålig, självständig och initiativrik. Du har goda kunskaper i engelska, både i tal och skrift.
 
Arbetstid 
Dagtid
 
För mer information
Kontakta gärna Hans Andersson, ekonomichef MCF Telefon: 0491-764217,
eller HR Jens Johansen Telefon: 0491-765143.
 

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Oskarshamn
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Oskarshamn | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)