Inaktiv platsannons

Configuration Manager i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Support and Services, ett affärsområde inom Saab, levererar ett brett utbud av tjänster och integrerade supportlösningar till kunder inom försvar och på kommersiell marknad för kostnadseffektiv support av system och plattformar under hela livscykeln.

Avdelningen Vehicle Systems utvecklar och supportar avancerad fordonselektronik och sensorsystem för krävande miljöer på den internationella marknaden.

Inom Vehicle Systems arbetar omkring 75 medarbetare med placering i Linköping.

Du kommer arbeta inom produktområdet Vehicle Electronics, vilket ansvarar för utveckling, tillverkning och försäljning av dator- och videosystem samt handhållna soldatsystem. Verksamheten omfattar systemintegration, utveckling av inbyggda datorsystem och kundsupport inom områden såsom datorteknik, avancerad videoöverföring, bildskärmar och sensorintegration.

För mer information om våra produkter och lösningar, besök webbsidan: https://saab.com/land/#c4i

Din framtida utmaning

I rollen som Configuration Manager ansvarar du för konfigurationshanteringen med tillhörande processer för verksamheten inom Vehicle Systems. Kommande införande av en ny version av vårt ERP-system kommer innebära förändring och uppdatering av vårt arbetssätt kopplat till konfigurationshantering. Du kommer i detta arbeta ha en central roll och vara med och driva införandet.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara
o Ansvara för och tar fram konfigurationsplaner inom våra projekt, kommunicera och följa upp
o Säkerställa omhändertagande av konfigurationsrelaterade krav
o Koordinera framtagningen av produktstrukturer och produktrelaterad konfigurationsinformation
o Driva Change Management Board (CCB) samt säkerställa att ändringar registreras och följs upp
o Delta i revisioner av konfigurationsprocesser
o Bidra till utveckling och förbättring av konfigurationsprocesser samt vara kontaktpunkt för konfigurationsrelaterade frågor

Den du är idag

Du har en relevant utbildning inom konfigurationshantering eller motsvarande arbetslivserfarenhet. Du arbetar bra med andra och har en god kommunikativ förmåga samt ett utvecklat system- och processtänk.
Som person har du en analytisk förmåga, är strukturerad och självgående.

Vi tillämpar löpande urval i denna tjänst vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Välkommen in med din ansökan, redan idag!

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)