Inaktiv platsannons

MJUKVARUINGENJÖR OPERATIVA SYSTEM GRIPEN i Arboga

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet

Området stödsystem inom Aeronautics utvecklar bl.a. taktiska mjukvarusystem till Gripen. Hos oss har du möjlighet att vara delaktig i hela utvecklingskedjan av ett system, från koncept och design till implementation och test. Våra system utvecklas i moderna utvecklingsmiljöer. Vi har kunder i flera länder och inom området utvecklas några av Sveriges mest programvaruintensiva produkter som stödjer piloter, tekniker och uppdragsplanerare i deras operativa vardag.

 

 

Din framtida utmaning

Vill du arbeta i teknikens framkant, med ett av världens mest avancerade flygplan?

Din insats kommer bidra till vår världsledande position inom området!

Vi vill förstärka stödsystem med ytterligare mjukvaruingenjörer och tjänsten innebär utveckling av system som fyller en central roll för användarna i och omkring det operativa användandet av Gripen. 

Du kommer arbeta agilt och jobba med många olika uppgifter inom våra system och genom ett helt systems livscykel från koncept och design till implementation och test. Våra system är egenutvecklade mjukvaruapplikationer som kan köras i ett flertal operativsystem bl.a. Microsoft Windows. Detta innebär arbete i många olika moment under ett systems utveckling där kvalitéten på kod och test har stort spelrum. Vi lägger stor vikt på introduktion om oss själva och vårt arbetssätt med ett mentorskap för att ge våra anställda goda förutsättningar att trivas, leverera och utvecklas.

Vår arbetsmiljö är viktig, därför kommer du att sitta i helt nya och fräscha lokaler, med möjlighet att träna i Saabs nya gym.

Den du är idag

Vi värdesätter en engagerad individ med en god förmåga att samarbeta med andra människor. Du jobbar idag med programvaruutveckling, eller så är du nyligen nyutexaminerad, med fokus på mjukvarusystem. Du tycker programmering är roligt och du har förmåga att arbeta självständigt om det krävs, även om tonvikten i tjänsten ligger på teamarbete. Du kan programmera i C/C++ och C#. Det är meriterande om du kan övriga programspråk och ett eller flera av teknikerna UML, WCF/WPF, Design Patterns och 3D-programmering. Lämplig utbildning är civil- eller högskoleingenjör i datavetenskap eller motsvarande.

Vi erbjuder stora utvecklingsmöjligheter, både lokalt och internationellt. Din personlighet och vilja avgör inom vilka områden du vill gå vidare

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Urval kommer att ske löpande.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Arboga
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Arboga | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)