Inaktiv platsannons

Financial Controller på koncernnivå - internationell miljö i Göteborg

Om tjänsten

Om företaget
SJR in Scandinavia (SJR) är ett av Sveriges ledande rekryterings- och konsultföretag och har sedan 1993 byggt upp ett brett kontaktnät i näringslivet inom denna sektor. Personlig service och kvalitet är utmärkande för SJR. Vi är idag ca 550 anställda och har kontor i Stockholm, Malmö, Göteborg och Helsingborg. Vår främsta resurs är vår personal och vår vision är att vara förstahandsvalet för ekonomer som vill byta arbete och för företag som behöver personalresurser inom Ekonomi och Bank & Finans. SJR är noterat på First North. Vi hjälper våra kunder att tillsätta tjänster på chef-, specialist- och assistentnivå. SJR arbetar med uppdrag till privata näringslivet, myndigheter och statliga bolag

Vad innebär rollen?
I den här rollen hos vår kund är du del av ett team om fyra personer inom Group Finance. Du arbetar i en internationell och projektorienterad miljö och i ett bolag som följer IFRS.

Ditt ansvar handlar om att säkerställa att redovisningen bland dotterbolagen följer redovisningsprinciperna och du fungerar därmed stöttande i kontakten med bolagen. Dina arbetsuppgifter rör internmellanhavanden, successiv vinstavräkning, internrevision, arbete med manualer och att i övrigt stötta i årsredovisning och eventuellt Treasury-relaterade uppgifter. Du arbetar i bland annat SAP och Excel och dina kontakter är på både svenska och engelska.  

Den här tjänsten är långsiktig. Starten är så snart som möjligt och du kommer till en början att arbeta som vår SJR-konsult med tydlig avsikt att uppdraget övergår i anställning efter sex månader. För dig som söker ett tillfälligt uppdrag kan även det vara ett alternativ. Arbetsplatsen är belägen med kort avstånd till Centralstationen. 

Vem söker vi?
Vi söker dig som är högskoleutbildad inom ekonomiområdet samt har flerårig redovisnings- och rapporteringserfarenhet. Mycket meriterande är vana av successiv vinstavräkning. Du är trygg i både engelska och svenska. Viktigt är även att du har mycket goda Excelkunskaper. Har du även erfarenhet av IFRS är det meriterande.

Av stor vikt är att du trivs i en stöttande roll, att du är analytisk och att du trivs i en internationell miljö med deadlines.  

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb