Inaktiv platsannons

Applikationsspecialist till huvudkontoret i Stockholm

Jobba hos... Applikationsspecialist till... Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Applikationsspecialist inom Digital HR....

Om tjänsten

Jobba hos Systembolaget

Applikationsspecialist till huvudkontoret

Till vårt huvudkontor i Kungsträdgården i centrala Stockholm söker vi nu en Applikationsspecialist inom Digital HR.

Om oss 
Systembolaget finns till för att alkoholproblemen i Sverige ska vara så små som möjligt. Om starköl, vin och sprit såldes i vanliga affärer skulle alkoholkonsumtionen vara nästan 30 procent högre, beräknar forskarna. Men Systembolaget kommer bara finnas kvar så länge folk vill. Så vår utmaning är att göra allt vi kan för att kunderna ska bli nöjdare och nöjdare – utan att öka försäljningen. Det är ingen lätt utmaning, men både rolig och meningsfull. Och i vilken annan verksamhet kan man rädda liv och samtidigt bli expert på mat och dryck?

Avdelningen HR & Kvalitet stöttar chefer i HR-processerna och ger support till chefer och medarbetare i Löne-, HR- och utbildningsfrågor. Avdelningen som består av fyra enheter arbetar med utveckling och förvaltning av de verksamhetsstödjande HR-processerna för att förbättra och effektivisera arbetssätt. Inom kvalitetsområdet jobbar vi med att stötta processägare och processledare i att förbättra sina arbetssätt i processerna.
Du kommer att ingå i enheten Lön & HR Support som består av 21 personer. Enheten erbjuder stöd inom områdena lön, pension, HR och utbildning, men även genom en 1st och 2nd line support. Enhetens uppdrag är att på ett systematiskt och värdeskapande sätt stödja Systembolagets verksamhet.
Till vardags arbetar du tillsammans i förvaltningsorganisationen för våra HR-system, där du interagerar med övriga applikationsspecialister, systemspecialist, processledare och HR utvecklare.

Rollen 
Som applikationsspecialist inom HR så arbetar du i gränslandet mellan teknik, system, funktioner och HR-processer. Du är med i kravställning och testning men bidrar framförallt med konfigurering och uppsättning i årliga releaser i våra molnlösningar. Du har förståelse för vikten av kvalitetssäkrad information och data, och är nyfiken på framtidens tekniska lösningar. I arbetsuppgifterna ingår även att kvalitetssäkra systemkörningar och årsrutiner, dokumentera arbetsrutiner och manualer, utreda, rapportera och följa upp incidenter gentemot våra externa systemleverantörer. I rollen ingår också att utbilda administratörer inom avdelningen i systemverktygets funktioner, informera verksamheten om driftstörningar, incidenter, avvikelser eller nyheter. Omvärldsbevakning är även en del av rollen.

Du deltar i ett eller flera team för verksamhetsprocesserna inom HR för att ha förståelse och fånga verksamhetens behov av systemstöd. Att analysera användandet och komma med förbättringsförslag är också en viktig del i arbetet. Du ska kunna agera kravställare vid ny systemutveckling och planera och genomföra acceptanstester inför releaser.

Om dig 
Vi söker dig med relevant eftergymnasial utbildning och med relevant erfarenhet av HR-System och/eller HR-processer.
Du kommer att arbeta i både Microsoft Office och i olika HR-relaterade IT-system, därför behöver du ha en hög generell IT-kunskap, Vi ser gärna att du har erfarenhet kring molnlösningar och/eller har arbetat i ett HRIS System.
Då vi under året kommer att ta in både ett nytt rekryteringssystem, Reachmee och nytt HR System, Cornerstone så är det meriterande om du antingen jobbat i dessa system eller varit med i något systembyte.
Vi ser även att du har agerat kravställare tidigare.Du kan se ett HR-relaterat behov och översätta detta till en systemlösning.
Du har därmed en god analytisk förmåga och viktigt att ha förmågan att förstå samband mellan de olika verksamhetsprocesserna.
Vi ser att du är relationsskapande och duktig på att samarbeta med många olika typer av människor. Vidare ser vi att du är serviceinriktad, pedagogisk och är en duktig problemlösare. Du vet att du i din roll är hela Systembolagets ansikte utåt.

Om din utveckling hos oss
Systembolaget är i ständig utveckling, och det kommer du också att vara om du arbetar hos oss. Till att börja med får alla nyanställda ett gediget introduktionsprogram. Sedan erbjuder vi flera olika möjligheter för att du ska lära dig mer och mer. Varje medarbetare har en egen kompetensutvecklingsplan, och utvecklingssamtal genomförs årligen.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Städning / Fastighetsskötsel, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej