Inaktiv platsannons

Business Controller till Bonnier News i Stockholm

... Vill du vara med på en spännande förändringsresa i mediebranschen? Är du en affärsintresserad ekonom med ett par års erfarenhet av Business Control och redovnisning? Då kan rollen som...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vill du vara med på en spännande förändringsresa i mediebranschen? Är du en affärsintresserad ekonom med ett par års erfarenhet av Business Control och redovnisning? Då kan rollen som Business Controller till Bonnier News Tech-verksamhet vara något för dig!

Som Business Controller ingår du i Bonnier News ekonomiorganisation med cirka 30 personer. Du kommer att vara en del av controllerfunktionen vilket ställer krav på god initiativförmåga och stort ansvarstagande. Tjänsten innebär bland annat att du säkerställer bokslut, ansvarar för budget och prognosarbete och att du är en del av laget som jobbar med ekonomiska analyser och uppföljning av digitala projekt.

Dina arbetsuppgifter

Som Business Controller inom IT och Digital Utveckling kommer du att arbeta i en affärsnära roll för samtliga av Bonnier News varumärken: Expressen, Dagens Nyheter, Dagens industri, HD-Sydsvenskan och Bonnier Business Media. Du kommer att vara ett affärsnära stöd för TECH-verksamheten och hjälpa till med prioriteringar och hitta synergier mellan avdelningarna. I rollen kommer du att stötta budgetansvariga chefer med att förstå budget och utfall. Rollen är bred och innebär att du måste ha en djup förståelse för detaljer och en förståelse för hur detaljerna sedan mynnar ut i den stora strategin. I rollen är du även en del av Bonnier News Tech ledningsgrupp bestående av avdelningschefer.

Sammantaget innebär rollen att du:

  • Ansvarar för budget- och prognosarbete för verksamheten inklusive uppföljning och framtagning av dessa.
  • Månadsbokslutsaktiviteter, reservering av kostnader, utfördelning av kostnader mellan varumärkena samt tillse att resultatet blir rättvisande och analysera samt följa upp avvikelser.
  • Driver utvecklingen med dimensioner för ekonomisk uppföljning som till exempel kostnadsställe, produkt och projektkoder och användningen av dessa.
  • Behjälplig med business cases (ex. förvärv, avyttring) och uppföljning av digitala satsningar och projekt.
  • Bistår med ekonomisk analys för tjänste- /produktportföljen.
  • Skapar beslutsunderlag utifrån digital statistik/trafik.
  • Gör löpande intern rapportering, uppföljning och analys av resultat och nyckeltal med ansvariga chefer. Du är även med och utvecklar och tar fram nyckeltal.
  • Dagligen använder verktygen Qlikview, Palette, Agresso, Hypergene och Excel.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej