Expressen söker fler seniora fullstack-utvecklare i Stockholm

Nordens ledande medieföretag med över 200 års erfarenhet av mediemarknader i förändring. Vi söker nu dig som är villig att hjälpa oss utveckla vår verksamhet.

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Du som vill jobba som utvecklare i en modern miljö utan arkitekter kommer hitta hem på Expressen - en av Sveriges mest välbesökta sajter!

Vill du jobba i starka, tvärfunktionella och självstyrande team med fokus användaren? Gillar du att fatta beslut på teamnivå och motiveras i en snabb och modern miljö kommer du trivas på Expressen. Här jobbar vi med par- och mobprogramering och har en öppen approach till både ny teknik och arbetssätt. Du kan vara en viktig del i Expressens stora digitala satsning mot att bli Sveriges största nyhetssajt!

VAD KAN VI ERBJUDA DIG?

Här på Expressen på Kungsholmen kommer du jobba med en produkt som syns och gör skillnad. Du erbjuds en fartfylld tjänst som utvecklare i den innovativa och agila miljö som bara finns på en nyhetsredaktion.

DINA FRAMTIDA ARBETSUPPGIFTER

Du kommer bland annat:

  • Utveckla en av Sveriges mest välbesökta sajter som Expressen.se
  • Inte ha en arkitekt som styr över all teknik och utvecklingen inom teamet
  • Jobba i självstyrande tvärfunktionella team
  • Par- och mob-programmera med dina kollegor
  • Arbeta med ny teknik som NodeJS, React
  • Jobba med fullstackutveckling med tyngd på backenddelen, API-er etc.

ROLLEN INNEBÄR OCKSÅ

Du kommer utveckla Expressen.se samt andra produkter. Utöver utvecklare ingår också UX-designers och produktägare i teamen. Tillsammans med engagerade kollegor får du möjlighet att påverka beslut om produkten, plattformsval och vilken riktning produkten ska ta för att möta användarnas behov. Expressen använder sig av microservices-arkitektur. Vanliga tekniker är NodeJS, React, ElasticSearch, MongoDB, RabbitMQ samt Docker och strävar alltid efter att välja rätt teknik för uppgiften.

Några av våra medarbetare
Kaisa Santavirta
Produktägare
"Man har lyckats att skapa en driven atmosfär där alla tar ansvar för att skapa och leverera"
Ejub Bicic
UX-designer
"På Expressen ska man jobba om man vill vara med på en spännande resa med oändligt av möjligheter"
Kvalifikationer

VEM ÄR DU?

Viktigast av allt är att du har rätt inställning till produkten, ny teknik och gillar innovation. Du som gillar problemlösning i grupp, har en öppen approach till nya tankesätt och dessutom gillar när det går fort kommer trivas här. Vi tror att du liksom vi - drivs av att lansera innovativa digitala produkter i världsklass.

Vi söker dig som har erfarenhet av fullstackutveckling ett par år, och har önskvärt en tyngd inom backend, APIer. Det är meriterande om du är van vid att arbeta med sajter med höga prestandakrav eller har erfarenhet inom mediabranschen. Vidare ser vi det som ett stort plus om du har erfarenhet av datadriven utveckling och A/B-testning. Du kommer i kontakt med tekniker som ElasticSearch, Node, React och Akamai vilket innebär att erfarenhet inom dessa tekniker är meriterande.

Vi har riktigt bra förmåner
  • Skapa nya intäkter och få dessa att växa

  • Möjligheten att jobba innovativt

  • Var med i förändringen från print till digitalt

  • Ta bort traditionella sätt att sätta strukturer

Publicerad den

12-11-2018

Extra information

Ort
Stockholm
Typ av jobb
Kontor / Administration , IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Dela jobbannonsen