Inaktiv platsannons

Systemägare koordinatorstyrsystem i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Är du intresserad av att arbeta i en dynamisk miljö där du jobbar teambaserat och får ett stort eget ansvar i utvecklingen av Scanias mest centrala styrsystem?

Vi erbjuder dig chansen att utvecklas inom ett team som eftersträvar trygghet i teamet, kompetensbreddning genom samarbete och att ge varandra uppskattning för väl utfört arbete.

Just nu befinner vi oss i ett mycket spännande teknikskifte där vi trampar outforskad mark för att vara en del av lösningen för framtidens hållbara transportsystem. Vi är djupt involverade i utvecklingen av autonoma system och funktioner då systemet är den centrala noden i nätverket.

Tjänsten passar en ingenjör med några års erfarenhet som vill bredda sitt kunnande då rollen är central och teknikledande.

Sektionen Main systems, ansvarar för Scanias inbyggda chassistyrsystem och utvecklar all programvara själva. Vi arbetar tvärfunktionellt i team med samlokaliserad kompetens med stort inflytande på våra arbetssätt.

Vi söker en ny teammedlem till gruppen Central Coordination. Gruppen består idag av två team med teammedlemmar som har olika bakgrund och ett stort engagemang för att teamet ska leverera bra affärsvärde på ett effektivt sätt. Varje team har ett helhetsansvar för utveckling av funktionalitet i Scanias centrala styrsystem.

Dina arbetsuppgifter
Som systemägare på Central Coordination får du ett unikt tillfälle att vara med om både flera projekt och du kommer vara den sammanhållande personen som innehar produktägarrollen i ett team samt en systemägarroll. Du hjälper gruppen att takta arbetet i ditt system för att hålla utlovade leveranser. Till ditt ansvar hör även att eskalera avvikelser både i systemet inom din linjefunktion och inom de projekt vi levererar till. Att hålla presentationer inom projektet, göra avvikelserapportering eller statusuppdatering ingår också som en naturlig del i ditt arbete.
 
Rollen som systemägare på Central Coordination är en mycket central roll inom styrsystemutveckling och du kommer efter hand att bygga upp ett stort kontaktnät inom R&D samt inom Inköp, Produktion, Logistik etc. Du kommer att ha ett nära samarbete med våra underleverantörer vilket innebär spännande internationella kontakter.
 
Din profil
Vi söker dig som är högskoleingenjör, civilingenjör eller har motsvarande erfarenhet.

Du är en driven, kommunikativ och noggrann person som är intresserad av att utvecklas vidare i din roll. Vi ser även att du är ansvarstagande, har god samarbetsförmåga och har ett intresse av att arbeta med agila metoder i en produktägarroll.

Du kommunicerar flytande på engelska och svenska i såväl tal som skrift.

Erfarenhet av systemering, funktionsutveckling och styrsystem är meriterande.

För mer information
Känns det utmanande? Tveka inte att höra av dig!
Kontakta gärna Andreas Jerhammar, 08-553 515 24, gruppchef Central Coordination
 

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)