Inaktiv platsannons

Logistikutvecklare till Scania Oskarshamn

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Gillar du problemlösning och att jobba med förbättringar i högt tempo? Är du lösningsorienterad och har ett stort intresse för flöden och logistik? Då kanske du är den vi söker!

Scania Oskarshamn är Kalmar läns största privata arbetsgivare och vi ansvarar för hela europaproduktionen av lastbilshytter. Vår moderna hyttfabrik består bland annat av: Pressverkstad, Karossverkstad, Grundmåleri, Täcklacksmåleri, Monteringsverkstad och Logistikcenter. Till Scanias nya Logistikcenter i Oskarshamn söker vi nu driven logistikutvecklare. De omkring 250 medarbetarna på Logistikcenter sköter bland annat mottagning, lagring, sekvensering och leverans av material till Scanias hyttfabrik.
Som logistikutvecklare ingår du i en mindre grupp och har en nyckelroll i att förbättra våra flöden och processer. Du arbetar i alla delar av projekt, från planering via implementering till uppföljning. Att jobba med detaljer och samtidigt ha ett helhetsperspektiv för den totala försörjningskedjan är en del av utmaningen.

Om tjänsten:
Som logistikutvecklare hos oss ansvarar du för att planera och genomföra logistikprojekt i nära samarbete med linjeorganisationen och våra kunder. I dina arbetsuppgifter ingår att utveckla, effektivisera och följa upp flöden och arbetssätt inom våra processer. Vidare ingår framtagande av processbeskrivningar, projektdefinitioner samt besluts- och investeringsunderlag. Tillämpning av tekniska hjälpmedel och teknikstöd får en allt större betydelse i vår verksamhet och i din roll som logistikutvecklare är du med i förvaltning och utveckling av dessa.
Att delta och representera avdelningen i olika forum och projektgrupper är ytterligare en del av jobbet.
 
Genom att sprida delaktighet och engagemang för våra uppdrag, utvecklar och förbättrar vi tillsammans vår verksamhet genom Scanias Produktions System, SPS.
 
Din profil:
Vi söker dig som har högskole- eller civilingenjörsutbildning med relevant inriktning. Du har arbetat ett antal år eller är nyexaminerad.
Som person är du analytisk, handlingskraftig, samarbetsvillig och förstår betydelsen av att bygga nätverk. Du har förmågan att självständigt planera och strukturera ditt arbete. Att leda och delta i projekt är naturligt för dig och du har förmågan att få alla att jobba mot samma mål. Du har lätt för att kommunicera och behärskar såväl svenska som engelska i tal och skrift.
 
Arbetstid
Dagtid
 
För mer information:
Om du har frågor, kan du höra av dig till Gruppchef Tomas Elg 0730-765 757
 

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Oskarshamn
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Oskarshamn | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)