Inaktiv platsannons

Utvecklingsingenjör till gruppen Bodywork Engineering och påbyggarlabbet i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Vi söker en driven och engagerad ingenjör med stort teknikintresse för att sköta driften i vårt påbyggarlabb.

Gruppen Bodywork Engineering ansvarar för att stödja marknaden avseende tekniska frågor från lastbilspåbyggare och Scanias distributörer i deras arbete med att leverera kompletta fordon till våra kunder. Vi driver även påbyggarlabb för att hitta förbättringar i påbyggarprocessen och därmed korta ledtiderna.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer driva påbyggarlabbet genom att handleda våra mekaniker, både interna och från externa påbyggare. Du säkerställer att det finns rätt förutsättningar för att bygga på lastbilar och att arbetet utförs enligt de lagar och regler som gäller inom Scania.
”Kunden först” är ditt främsta ledord, du jagar ständiga förbättringar avseende produkten och försöker alltid hitta enklare och bättre sätt att bygga på lastbilen.
Rollen innebär ett nära samarbete med Scanias marknadssida samt inköp och en tät dialog med påbyggare och distributörer i hela världen.
 
Du kommer ingå i ett team som stöttar Scanias distributörer och påbyggare i världen avseende tekniska frågor i samband med påbyggnation, samt deltar i fokusgrupper och interna projekt med syfte att förbättra påbyggbarhet. I arbetet ingår även att genomföra påbyggnadsinspektioner och stötta marknaden genom utbildning av påbyggare.
 
Din profil
Du har vilja och förmåga att delta i tekniska diskussioner med både kunder och påbyggare såväl som Scanias marknadsrepresentanter i världen. En stor produktkunskap och erfarenheter från användning av kompletta fordon och påbyggnader är av stort värde.
Som person är du social, driven och konstruktiv och behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift. Ytterligare språkkunskaper samt C-respektive CE-körkort är meriterande. Du är högskole- eller civilingenjör med några års erfarenhet i detta arbete.
 
Scania erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. För dig som bor i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

För mer information
Kontakta Richard Södereng, gruppchef, 08-553 85324, eller Mattias Borg, tillförordnad gruppchef, 08-553 832 98.

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)