Inaktiv platsannons

Systemingenjör i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Mekanikavdelningen har ca 130 medarbetare plus konsulter som arbetar inom hela utvecklingskedjan, från teknik- och produktstudier till färdig produkt och produktvård. Avdelningen är fördelad på tre geografiskt skilda platser, två i Karlskoga och en i Linköping. Den aktuella tjänsten är placerad i Linköping.

Sektionen för mekanikanalys i Linköping består av drygt 15 medarbetare som bedriver utveckling, provning och analys inom områdena system engineering, miljötålighetsteknik och materialteknik. På sektionen utförs även simuleringar gällande t.ex. hållfasthet, strukturdynamik och termodynamik. Karakteristiskt för sektionen är att medarbetarna arbetar med många olika produkter vilket innebär stor variation i arbetsuppgifter.

Din framtida utmaning

Du kommer att arbeta med att beskriva vilka krav de olika komponenterna som sitter i en produkt behöver uppfylla för att kundens krav avseende hela produkten ska tillgodoses. För detta kommer du att behöva bygga upp en djup förståelse för hur produkten fungerar och hur de ingående komponenterna samverkar. Du kommer att ha många kontakter både internt och externt med t.ex. underleverantörer.

Du arbetar ofta tillsammans med andra utvecklingsingenjörer i projektform. Vi driver både stora projekt som ställer krav på samarbetsförmåga och mindre projekt som ställer krav på självständighet.

Den du är idag

Vi söker dig som är framåt och utåtriktad och som har lätt för att samarbeta.

Du bör vara civilingenjör inom maskinteknik eller teknisk fysik eller ha en utbildning/erfarenhet som bedöms likvärdig. Erfarenhet av systemingenjörsarbete är meriterande men inget krav.

Du bör kunna uttrycka dig väl skriftligt och muntligt både på svenska och engelska. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut. Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)