Inaktiv platsannons

Vill Du vara Scanias ansikte utåt och leverera service och reservdelar i världsklass? i Helsingborg

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Då kan du vara den reservdelsman vi söker! Du får representera ett av världens starkaste varumärken där stolta, glada och krävande kunder är en del av din vardag.

Ansvarsområde och arbetsuppgifter

Den reservdelsman vi nu söker ska arbeta med att stötta våra mekaniker med reservdelar i deras dagliga arbete och ge utomordentlig service via ordertelefon och försäljning över disk. Viktiga delar i ditt ansvarsområde är

  • att hantera reservdelsbehov och bereda reservdelsorder
  • att erbjuda och sälja relaterade delar och kampanjerbjudanden som t ex fastprispaket
  • att noga tolka teknisk information för att hitta korrekta delar till varje enskild reparation
  • att besvara samtal och på strukturerat och professionellt sätt ringa säljsamtal till kunder för att förebygga framtida kostsamma problem för kunden 

Som medlem av serviceteamet ser vi det självklart att du hjälper dina arbetskamrater med bl.a. reservdelsflödet och administrationen både inom verkstad och reservdelar, såsom lagervård, inventering, returhantering etc. Vi arbetar med daglig styrning, pulsar avvikelser och följer upp med att ständigt förbättra vårt arbete.

Din profil

Goda kunskaper i reservdels- och verkstadssystem är högst nödvändigt såsom att kunna läsa och tolka teknisk information. Erfarenhet från liknande arbete är meriterande. Som person är du serviceinriktad, ordningsam, självgående och bemöter både interna och externa kunder på ett professionellt och trevligt sätt. Datorvana och datorkunskap krävs då arbetet i många moment kräver god systemförståelse med t.ex. AutoMaster och Multi.

B-behörighet är ett krav, C och D är meriterande.

Du trivs i ett högt tempo och värdesätter samarbete med dina arbetskamrater. Du bidrar med gott humör och hög arbetsmoral. Då vi ständigt utmanar våra processer bidrar du med goda idéer till vårt förbättringsarbete. 

 

Vi kan ge dig

Trivsam arbetsmiljö med duktiga kollegor inom reservdelar, verkstad och försäljning. Ett team av kompetenta och trevliga kollegor som kan hjälpa dig att växa med uppgifterna.Mycket goda möjlighet till vidareutbildning och vidareutveckling inom Scaniaorganisationen.

Arbetet sker på schemalagd tid, mån-fre 07:00-16:00. Tjänsten är på heltid.

Ytterligare information
Kontakta gärna Alessandro Pontecorvi (Servicechef), 010-706 67 41.

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Helsingborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Helsingborg | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)