Inaktiv platsannons

UX designer i Sundbyberg

Du brinner för användarcentrerad design. Du gillar utmaningar. Och viktigast av allt, du vill hjälpa mer än 5 miljoner människor att få bättre koll på sin ekonomi. Stämmer det in på dig? Om ja, kom och jobba med UX hos oss på Swedbank.

Om tjänsten

Om jobbet

Du kommer att bli en viktig del i ett stort och ungt UX team. Vi är ett 30-tal designers som jobbar hårt med att forma bra kundupplevelser i Swedbanks digitala kanaler.

Finansbranschen genomgår stora förändringar som också innebär att vi behöver möta och överträffa användarnas förväntningar. Och här behövs du - hör av dig till oss oavsett om din styrka ligger i interaktionsdesign, eller UX. Din unika erfarenhet är en viktig pusselbit för att Swedbank ska lyckas med att utveckla framtidens tjänster.

Din roll:

  • Du skapar design baserad på kundinsikter, affärsmål och tekniska möjligheter. Ditt viktigaste verktyg är UX design processen, hela vägen från research till test
  • Du jobbar iterativt och användartestar löpande för att säkerställa att din design skapar värde för våra kunder och banken
  • Du kommer att arbeta i agila och tvärfunktionella team som består av en eller flera UX designers, produktägare, utvecklare och intressenter
  • Du känner dig bekväm med att argumentera för värdet av din design och kan motivera dina designbeslut för projektens olika intressenter
  • Du kan Design Thinking och vi blir extra glada om du också kan du facilitera workshops

För att lyckas i rollen behöver du
  • Ett brinnande engagemang för att lösa komplexa utmaningar för att skapa värde för både användare och banken
  • En passion att forma användarupplevelser både strategiskt och som en "do-er"
  • Stor empati för våra användare och förmåga att driva användarcentrerad design
  • Ha några års erfarenhet av arbete med användarcentrerat designarbete
  • Erfarenhet av att driva projekt från research, koncept, prototyp till test. Vi är öppna för att du har din styrka i någon del av processen så sök oavsett om du kallar dig själv för UX designer, interaktionsdesigner eller Service Designer
  • Ha arbetat med responsiva webbplatser och mobila appar i agil utveckling
  • Vara van att arbeta med Sketch, Invision eller liknande designprogram
  • Tycka om att jobba i team och kunna kommunicera väl på både svenska och engelska. Engelska är vårt arbetsspråk

Hos oss får du stora möjlighet att vara med att utveckla designprocessen i ett växande designteam som både utmanar dig och motiverar dig att ständigt bli bättre. Vi är ett starkt team som bidrar till prioritering av digitala insatser och i stor utsträckning påverkar hur banken ska arbeta med UX och utveckling.

På Swedbank finns tryggheten och möjligheten att prova nya saker i en stabil miljö. Vi erbjuder dig både professionell och personlig utveckling i en stimulerande arbetsplats med varierande projekt och ansvar. Vår Design hub sitter centralt tillsammans med den digitala bankens ledning, affär och utvecklare i Swedbanks nya huvudkontor.

Varför jobba med mig?

Jag heter Mall Allpere och är chef för UX teamet. Mitt mål är att få dig att växa både i din yrkesroll och som person. Det gör jag genom att vara lyhörd för dina behov och ge dig rätt förutsättningar. Jag är övertygad om att vi tillsammans ständigt kan förbättra vårt arbetsätt.

Hos oss blir du en del av ett stort UX team och kan på så sätt vara med och påverka digitala utvecklingen i Swedbank. Samtidigt får du möjlighet att utveckla designprocessen i ett relativt ungt och växande designteam. Du får också värdefull erfarenhet från varierande projekt inom fintech.

Swedbank är en trygg arbetsgivare med en stor och stabil organisation som ger många utvecklingsmöjligheter och bra personalförmåner. Vår Design Hub finns i hjärtat av Swedbanks moderna huvudkontor.

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Publicerad den

20-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundbyberg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej