Inaktiv platsannons

Social content manager i Sundbyberg

Vill du bli en del av ett av Sveriges bästa kommunikationsteam? Vi söker nu en kreativ och driven kommunikatör, med stor erfarenhet av sociala medier, som är van att ta ansvar för genomförandet av externa kommunikationsaktiviteter.

Om tjänsten

Om jobbet

Rollen som Social content manager ingår i Externkommunikationsteamet på Swedbank, som nyligen vann "Stora kommunikatörspriset". Teamet arbetar bland annat med PR, sociala medier, poddar och intern/extern filmproduktion. Teamet ingår i det koncernövergripande "Group Communication".

I rollen kommer du ansvara för att planera, genomföra och följa upp olika externa kommunikationsprojekt. En viktig uppgift är att driva och koordinera den externa kommunikationen i Swedbanks olika sociala medier. I rollen ingår bland annat projektledning, copywriting och publicering i sociala medier, på webben, i artiklar, poddar, nyhetsbrev och i olika filmer.

Kompetenser som krävs för att lyckas i rollen

Vi söker dig som har stor erfarenhet av kreativ externkommunikation; företrädesvis copywriting, filmproduktion, poddar, projektledning inom kommunikation och som är van vid både strategiskt & operativt arbete med sociala medier. Gärna med erfarenhet från en kommunikationsbyrå/-er (PR-/reklam-/sociala medie-byrå) eller från andra företag. Förståelse för och insikt i den finansiella sektorn är en fördel, men inget krav. Du ska kunna tänka strategiskt och samtidigt vara drivande i det dagliga arbetet med att hitta nya lösningar på olika kommunikationsbehov.

Du har en utbildning i kommunikation eller marknadsföring och flerårig (minst 3 års) praktisk erfarenhet av externt kommunikationsarbete, så som sociala medier och PR. Du är van att driva aktiviteter från idé till slutprodukt, kan se saker ur ett helhetsperspektiv och har en god urskiljningsförmåga.

Du har mycket bra samarbetsförmåga och har lätt för att skapa relationer med många olika intressenter och kollegor. Du är kreativ, strukturerad och har en förmåga att kombinera högt tempo med hög kvalitet i leveranserna. Du har företrädesvis arbetat med såväl copywriting, rörlig media (film), foto som med design, och är van att skriva målgruppsanpassade texter och presentationer på både svenska och engelska.

Du kanske tidigare har jobbat med/som
  • Social medie-ansvarig/-specialist
  • PR-ansvarig
  • Kommunikations-/PR-konsult
Möjliga nästa karriärsteg
  • Andra seniora roller inom Group Communication eller Group Brand & Marketing
Varför jobba med oss? - Johan Eriksson

Rollen som Social content manager ingår i Externkommunikationsteamet på Swedbank, som nyligen vann "Stora kommunikatörspriset". Teamet arbetar bl.a. med PR, sociala medier, poddar och filmproduktion. Vi är ett högpresterande team med väldigt duktiga kommunikatörer, som jobbar integrerat och nära våra kollegor i banken. Exempel på projekt vi levererat det senaste året är "Swedbank rivstart" och "Arenans barn" .

 

Vi kan komma att påbörja urvalet under ansökningstiden och välkomnar din ansökan så snart som möjligt.

Inte något för dig? – tipsa en kollega om jobbet!

Vi har gjort vårt medieval för rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller säljare av andra rekryteringstjänster.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sundbyberg
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej