Inaktiv platsannons

Agil Datatekniker med passion för teknik i Göteborg

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Affärsområde Surveillance erbjuder effektiva lösningar för övervakning och beslutsstöd, och system för att upptäcka och skydda mot olika typer av hot. Produktportföljen omfattar flygburna, landbaserade och marina radarsystem, system för signalspaning och självskydd, ledningssystem samt system för sjöfarts- och flygtrafikledning.

Affärsenheten Surface Radar Solutions ansvarar för radarsystem, markbaserade såväl som sjöbaserade. Vi har 430 anställda, varav 250 i Göteborg. Övriga finns på våra siter i Syracuse, USA och i Halden, Norge. Du kommer att tillhöra sektionen Signal and Data Processing som ansvarar för mjukvaruutveckling på Surface Radar Solutions. Till vår verifierings- och integrationsverksamhet söker vi nu en datatekniker med fokus på att skapa bästa möjliga miljö och förutsättningar för arbetet.

Din framtida utmaning

Brinner du för avancerade systemlösningar och nätverksuppsättningar?

Vill du jobba med uppbyggnad och support av infrastruktur?

Då har du hittat rätt!

Vi arbetar med att skapa hållbara lösningar för verifiering och integration av radarnära funktioner såsom signal- och databehandling och deltar i genomförandet av integrationen.

Din uppgift kommer exempelvis vara att

  • Sätta upp fysiska såväl som virtuella verifieringsmiljöer
  • Tillse att vi upprätthåller krav på informationssäkerhet
  • Konfigurera, övervaka och felsöka vår infrastruktur

Informationssäkerhet är ett viktigt område där vi använder olika metoder och verktyg för att uppfylla våra kunders krav på säkra miljöer.

Arbetet bedrivs i agila team där man arbetar i nära samarbete inom det egna teamet men även med andra utvecklingsteam. Arbetet genomsyras av våra gemensamma värderingar ”Courage, Curiosity, Togetherness, Transparency, Passion and Respect”

Vi utvecklar våra produkter i samarbete med utländska kollegor och kunder vilket kan innebära internationella kontakter och resor. Kunden är väldigt central i vårt arbete.

Den du är idag

Du har datateknisk utbildning, ett genuint intresse för datateknik och kompetens inom följande områden:

  • Operativsystem (Linux och Unix)
  • Systemadministration
  • Nätverkslösningar
  • Datorhårdvara
  • Scriptspråk (bash och Pearl)

Du gillar att jobba i team tillsammans med andra och att bidra till både teamets och verksamhetens utveckling. Du är en engagerad och kreativ person som vill utvecklas, utmanas och ställas inför varierande arbetsuppgifter.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Göteborg
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Göteborg | IT | Heltidsjobb (förstajobb)