Inaktiv platsannons

Vi söker full stack developers som vill optimera vårt kunderbjudande! i Sodertalje

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Är du en fena på IT-utveckling och vill bidra till Scanias ledande position inom sustainable transport solutions genom att ge våra säljare verktyg för att sälja det optimala fordonet till varje potentiell kund?

Då har vi jobbet för dig! Nu bygger vi upp gruppen som utvecklar Vehicle Optimizer (VO) inför framtidens utmaningar. Nya krav på systemet innebär att en större refakturering/nyutveckling kommer att genomföras och för detta behöver vi förstärka gruppen med flera utvecklare.
 
Dina arbetsuppgifter
Du kommer ha en central roll i arbetet med att säkerställa den fortsatta utvecklingen av systemet. Plattformen har ett avancerat grafiskt gränssnitt (3D), innefattar webtjänster, inrymmer produktdata i datalager samt simuleringsmodeller för fordonsdynamik och bränsleförbrukning. Detta gör att vi ser behov av flera olika profiler som vill utvecklas inom alla delar av IT utveckling (full stack).
Arbetsuppgifterna omfattar en intressant blandning av både djupa och breda analyser samt samverkan med duktiga kollegor som tycker det är viktigt att ha kul på jobbet.
 
Din profil
Du har god teoretisk grund och stor förståelse för fysikaliska samband samt förmåga att organisera ditt arbete så att du kan täcka ett stort område med många olika frågeställningar. Det är viktigt att du är diplomatisk, drivande och tycker om att ha kontakt med många människor. Du uppskattar att jobba med verksamhetsnära IT, det vill säga du kommer sitta i samma lokaler som de som har kunskaper kring kraven.
 
Du är civilingenjör eller motsvarande och har några års erfarenhet från systemutveckling. Kunskap om helfordon och systemutveckling i .NET-miljö är meriterande liksom intresse för analys av energibalans i fordon. Det är en fördel om du är bekant med C# och VB. Du behärskar engelska och svenska flytande.
 
Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.
 
För mer information
Kontakta Fadi Ibrahim, 08-553 81 469 (gruppchef)
 

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)