Inaktiv platsannons

Transportledare Falun

Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Om tjänsten

Lots Group AB, ett helägt dotterbolag till Scania CV AB, fokuserar på transportlogistik inom skog, gruvor och jordbruk. Företaget har verksamhet i Sverige, Kina och Sydamerika. I Sverige är kärnverksamheten rundvirkestransporter och företaget har kontrolltorn i Falun och Åmål.  Kunderna är svensk skogs- och trävirkesindustri. Nu söker vi en transportledare till vårt team i Falun.

Dina arbetsuppgifter

Som transportledare sitter Du mitt i händelsernas centrum! Dina uppgifter är att planera, säkerställa och optimera virkestransporter mellan skog och industri. Du har dagligen kontakt med åkare, chaufförer och kunder och tillsammans jobbar ni varje dag med att förbättra flödet. I god Lean-anda ser ni avvikelser och sätt att arbeta bort dem. Du brinner för att hitta nya smarta lösningar och räds inte att införa förändringar som gör flödet mer effektivt, lönsamt och hållbart.

Du rapporterar direkt till chefen för Lots Group Nordic.

Din profil:

  • Du har vana av att leda, styra och utveckla logistiklösningar.
  • Du har erfarenhet från logistikbranschen.
  • Det är bra om Du har kunskaper om skogsindustrins förutsättningar.
  • Du har lätt att kommunicera med åkerier, kunder och kollegor i tal eller skrift.
  • Du har goda kunskaper i MS Excel och MS Power BI.
  • Du är strukturerad, lösningsorienterad.
  • Har Du högskoleutbildning inom logistik och/eller skog eller motsvarande är det ett plus.Som person är Du strukturerad och lösningsorienterad. Du har stort intresse i att utveckla och driva våra kunders logistiklösningar samt förbättra åkeriernas förutsättningar att lyckas. Du är en lagspelare, men klarar även att arbeta på egen hand. Du har förmågan att se helheten men kan också arbeta med detaljerna. Tjänsten är heltid.

Lots har idag ca 100 anställda runt om i världen som fokuserar på att förbättra logistiken för sin kunder.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Falun
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Falun | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)