Inaktiv platsannons

Nyexaminerad Systemutvecklare till Skandia Accelerate 2018 i Stockholm

... Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2018 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och förs...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Är du ny i karriären, nyligen tagit examen eller blir klar till sommaren 2018 och vill starta din karriär på en av Sveriges största, oberoende och kundstyrda bank- och försäkringskoncerner? Då har du möjligheten att just nu ansöka till Skandia Accelerate med start i höst! Vill du vara en del av ett agilt och engagerat team som arbetar i en miljö där det är i högt i tak och god sammanhållning? Då kommer du trivas på Skandia! För att du ska lyckas i din roll får du en gedigen introduktion och en egen mentor under programmet.

Din roll

Skandia Accelerate är utformat för dig som vill få en bra start på din karriär. Skandia satsar på dig och åtta andra framtida Accelerate-kollegor för att ni ska få en gedigen grund att stå på, utvecklas i snabb takt och vara med och påverka Skandias framtid!

Som ny i karriären tror vi att du anser att det är viktigt att ditt egna höga driv kombineras med bra vägledning och ledarskap när du ska börja omsätta kunskaperna från utbildningen i praktiken. Detta är något Skandia är väl medvetna om och därför får du en egen mentor som kommer stötta och instruera dig men samtidigt utmana dig för att du ska utvecklas. Som en del av Skandia Accelerate kommer du inte bara att få en språngbräda in på arbetsmarknaden, utan också möjlighet att bidra med dina kunskaper. Skandia uppmuntrar engagerade och drivna medarbetare till att växa inom företaget.

Det är för andra gången som Skandia drar igång Skandia Accelerate och denna gång kommer det bestå utav totalt nio utvalda talanger varav sju systemutvecklare, en junior Compliance Officer samt en junior UX-designer. Beroende på vad du har för intresse, bakgrund och drömmar kan du välja att rikta in dig på ett utav sex nedanstående team.

Läs gärna mer om programmet och förra årets deltagare

Arbetsuppgifter

Dessa positioner passar dig som vill arbeta som systemutvecklare och är fokuserad på att utvecklas och vill arbeta inom fintech branchen. Skandia håller sig i framkant vad gäller att använda sig utav moderna arbetssätt. Därför har de flesta teamen kommit igång med den s.k. SAFE metoden (Scaled Agile Framework).

Dessa team finns att välja på:

Team, Kundkännedom: Stort fokus på back-end. Du arbetar med komplexa och stora system inom bl.a. penningtvätt och regelverk. Gillar du strukturerad kod och grottar gärna ner dig i back-end kod är detta team rätt för dig.

Team, Bank: Detta team är det enda team som arbetar på Banksidan. Det innebär tjänster inom: Betala, Spara och låna. Här får du vara med och bygga/underhålla en bank!

Team, Epi: Detta team ansvarar för Skandias intranät, du arbetar tillsammans med många andra avdelningar internt. Du arbetar med bl.a. helium som är deras egna gränssnitt.

Team, IT Digitala Kanaler Företag & Rådgivare: Fokus på fullstack. I denna tjänst är du med och bygger system som används av rådgivare, försäkringshandläggare och företagskunder. Exempel på applikationer du kommer att utveckla kan vara offertsystem, rådgivningssystem, företagsportal etc.

Team, BI: Här kommer du att arbeta med business intelligence, dataanalys, kravställning och datalager. Viktigt är att vara kund- och produktfokuserad då du kravställer mot icke IT-insatta personer. Det gäller att vara analytisk och logisk i sitt tänkande.

Team, Digitala Kanaler Privat: Brinner du för webbutveckling är detta team för dig! Här arbetar du snarare på bredden än på djupet, du hjälper till både på bank och försäkringssidan med att t.ex. kunder kan se sina köpflöden och sitt innehav. (Söker 2 kandidater)

Några av våra medarbetare
Daniel Winther
Portföljförvaltare
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra"
Sofie Kulp-Tåg
Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens"
Johan Hagman
Telefonrådgivare
"Den optimala storleken på företaget, gör att känslan av att bidra fortfarande är stor samtidigt som du har möjlighet att specialisera dig inom olika områden."
Linda Karlsson
IT Utvecklare
"På Skandia är det högt i tak och alla idéer är välkomna. Vill du testa ny teknik eller arbetssätt uppmuntras du att testa och det uppskattas att du tänker framåt. "
Kvalifikationer

Din profil

  • Nyligen tagit eller tar examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller liknande till sommaren 2018
  • Har ett stort driv och håller hög kvalitet på ditt arbete
  • Har en attityd som stämmer överens med driv, ambition och engagemang
  • Talar och skriver flytande svenska då det är koncernspråket på Skandia

Som person strävar du ständigt efter förbättring och är positiv, nyfiken och driven i ditt arbete. Vi tror att ambition är vägen till framgång och för att du ska lyckas i din roll räds du inte för att fråga, testa eller utmana. På Skandia genomsyrar ord som prestigelöshet, ödmjukhet och teamwork, vi hoppas du identifierar dig med dessa och tror att olikheter bidrar till ett bättre resultat.

Din bakgrund

Det är meriterande om du har examen från universitet. Viktigaste är att du har rätt inställning och attityd till att vilja lära dig och hålla hög kvalitet i ditt arbete.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Skandias önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Samtliga tjänster är direktrekryteringar vilket innebär att du kommer anställas direkt hos Skandia.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)