Inaktiv platsannons

Senior Information Security Officer till Skandia i Stockholm

... Vi söker dig som är en erfaren specialist inom informationssäkerhet som tar ett ledande ansvar, har med fördel med certifieringar och har erfarenhet av att leda, implementera, och följa...

Om tjänsten

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är en erfaren specialist inom informationssäkerhet som tar ett ledande ansvar, har med fördel med certifieringar och har erfarenhet av att leda, implementera, och följa upp ledningssystem baserat exempelvis NIST CSF eller ISO 27000-familjen.

Din roll

Som Senior Information Security Officer ger du råd och stöd till verksamheten och IT i frågor som rör Skandias styrning av informationssäkerhet. Centrala delar handlar om att utbilda inom, följa upp hur styrningen efterlevs i både verksamheten och inom IT med betoning på att identifiera brister samt rapportera och säkerställa att dessa hanteras.

Övriga arbetsuppgifter består i arbeta med utbildningar och awareness inom området, representera informationssäkerhet i interna och externa forum, stödja arbetet med att utveckla och förbättra informationssäkerhetsområdet samt bistå med expertis i säkerhetsanalyser.

Några av våra medarbetare
Daniel Winther
Portföljförvaltare
"Den professionella miljön, duktiga medarbetare som ställer krav, pushar och samtidigt visar uppskattning för varandra"
Sofie Kulp-Tåg
Portföljförvaltare
"Jag blir konstant utmanad och har möjlighet att utveckla min kompetens"
Johan Hagman
Telefonrådgivare
"Den optimala storleken på företaget, gör att känslan av att bidra fortfarande är stor samtidigt som du har möjlighet att specialisera dig inom olika områden."
Linda Karlsson
IT Utvecklare
"På Skandia är det högt i tak och alla idéer är välkomna. Vill du testa ny teknik eller arbetssätt uppmuntras du att testa och det uppskattas att du tänker framåt. "
Kvalifikationer

Du är lösningsorienterad och har en god analytisk förmåga samt öga för detaljer. Du tycker även om att vara andra behjälplig, är tydlig och engagerad samt förstår vikten av att uppnå balans mellan affärsnytta och säkerhetsnivå. Du arbetar självständigt och strukturerat med god förmåga att dokumentera både på svenska och engelska. Du har även en god förmåga att ta beslut, styra och driva arbetet framåt både självständigt och i grupp med tydligt fokus på leverans.

Din bakgrund

Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av att ha arbetat med Informationssäkerhet med god förståelse för att analysera krav och behov, har arbetat med att utvärdera kontroller och skydd alternativt har erfarenhet av hot- och sårbarhetsanalyser. Vi ser gärna även att du har bakgrund i eller förståelse för operativt arbete med säkerhet i större IT-miljöer, så som kunskap om teknik och säkerhetsarkitektur. Även en bakgrund som konsult inom området är meriterande.

Det är fördelaktigt om du kan uppvisa certifieringar inom området Informationssäkerhet som exempelvis CISA, CISSP, CISSM eller GSEC samt att du har erfarenhet av att arbeta i IT-nära processer så som ITIL.

Ansökningarna behandlas löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har passerat.

Varmt välkommen med din ansökan!

Vi har riktigt bra förmåner
  • Privatvårdsförsäkring för alla anställda

  • Vår företagskultur styrs av engagemang

  • Balans i livet och ett bra friskvårdserbjudande

  • Fantastiska kollegor

  • Bidrar till att göra skillnad

  • Förmånligt Personallån

Publicerad den

26-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Kontor / Administration
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Kontor / Administration | Heltidsjobb (förstajobb)