Inaktiv platsannons

Analytiker till Svenskt Kvalitetsindex i Stockholm

Om tjänsten

                                              
Om SKI 

Sedan 1989 har Svenskt Kvalitetsindex studerat sambandet mellan nöjda kunder, nöjda medarbetare och företags lönsamhet. Svenskt Kvalitetsindex är ett väl inarbetat namn på den svenska undersökningsmarknaden, starkt förknippat med våra oberoende kundmätningar i olika branscher och samhällssektorer. Vi har följt många utvecklingsresor, hos både etablerade aktörer och nya uppstickare. I snart trettio år har vi bidragit till att göra företag och organisationer konkurrenskraftiga genom att använda kundens röst som ett mått på kvalitet. Svensk Kvalitetsindex växer och har ett tydligt tillväxtfokus.

Svenskt Kvalitetsindex ingår i EPSI Rating Group som har bolag i Norge, Danmark,  Finland och UK. Svenskt Kvalitetsindex och EPSI Rating bedriver även akademisk forskning i samarbete med Chalmers, Handelshögskolan i Stockholm, Karolinska Institutet och med vår ägare SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling

Om tjänsten

Som analytiker ansvarar du för verksamhetsdata och översätter mönster i stora och komplexa datamängder till potentiell verksamhetsutveckling för våra uppdragsgivares räkning. Du bidrar med insikter om trender, möjligheter och djupare förståelse för kund- och medarbetarnöjdhet. Ditt arbete sker i nära samarbete med SKI´s projektledare och teamets övriga analytiker.

Dina arbetsuppgifter och ansvarsområden

  • Stötta sälj och marknad med relevant data och information
  • Analysera data för att få insikter om trender, mönster och möjligheter
  • Ta fram faktabaserade kundanalyser som möjliggör kvalitets- och verksamhetsutveckling
  • Identifiera nya typer av analyser som är relevanta för våra kunder genom kontinuerlig omvärlds- och marknadsanalys
  • Medverka i utvecklingsprojekt kring vår produktion, till exempel automatisering, digitalisering och datainsamlingsmetoder
  • Förenkla och tillgängliggöra databaser
  • Bygga rapporter och ta fram underlag till kundleveranser och presentationer


Lämplig bakgrund

Vi söker dig med en akademisk utbildning inom samhällsvetenskapliga området; ekonomi, marknad eller liknande. Du har med fördel läst en del statistik men viktigast är din förmåga att analysera data utifrån ett affärsmässigt perspektiv. Vi ser därför att du gärna arbetat som sales- / business controller tidigare. Du har förmodligen åtminstone ett par års erfarenhet från en roll i komplex miljö där du analyserat data. Har du arbetat med kund- eller medarbetarundersökningar, segmentering, kluster eller textanalys tidigare är det meriterande. Vidare bör du ha erfarenhet av SPSS, Excel och Powerpoint samt mycket goda kunskaper i både svenska och engelska. 


Vi lägger stor vikt vid din personlighet

Du har ett starkt intresse för kundinsikt, trender och omvärldsanalys.  Du har en god förmåga att översätta data och paketera komplex information till pedagogiskt och intressant material.

Du kan arbeta självständigt, ta egna initiativ och fatta välgrundade beslut, men också samarbeta brett med kollegor och kunder. Din initiativförmåga och lyhördhet för verksamhetens behov bidrar till ett proaktivt arbetssätt. Att få samarbeta med flera intressenter inom olika branscher parallellt ser du som stimulerande. Du tar ägandeskap över dina uppgifter, prioriterar utifrån våra mål och tar ansvar för kvalitén i din leverans. Du är självklart beredd att göra det där lilla extra och du trivs i ett företagsklimat som innehåller en kombination av akademisk förankring, entreprenörskap och tillväxtfokus.

Du kommer att arbeta i SKIs avdelning Operations och rapportera till företagets COO. Operations arbetar för hela koncernen, som har kontor i Sverige, Norge, Finland och Danmark och verksamhet i flera andra europeiska länder. Placeringen är på kontoret i Stockholm, där man idag är cirka 15 medarbetare som sitter i trevliga lokaler på Kungsgatan med gångavstånd till T-centralen.

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Ekonomi / Juridik
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Ekonomi / Juridik | Deltidsjobb