Inaktiv platsannons

IS/IT-samordnare – Demand manager - Svensk Kärnbränslehantering AB i Stockholm

Om tjänsten

Svensk Kärnbränslehantering AB, SKB, har uppdraget att ta hand om allt radioaktivt avfall från de svenska kärnkraftverken. Det ska göras på ett säkert sätt för både människor och miljö. Arbetet står under ständig granskning av myndigheter och experter. Våra ägare är de svenska kärnkraftsföretagen.

IS/IT-enheten ger stöd till verksamheten via tillhandahållandet av säkra och effektiva IT-lösningar genom att tillgängliggöra och vidmakthålla befintliga informationssystem samt införa nya system och tjänster i enlighet med verksamhetens behov. 

Enheten genomgår en organisationsförändring och etablerar en Demand-Supply- organisation där befattningen IS/IT samordnare ingår i Demand-funktionen tillsammans med flera andra IS/IT-samordnare, var och en ansvarig för olika verksamhetsområden. IS/IT-samordnaren rapporterar direkt till enhetschefen för IS/IT.

Till enheten söker vi nu den IS/IT-samordnare som ska ansvara för att verksamhetens IS/IT-behov inom SKB:s pågående bygg- och anläggningsprojekt realiseras och utvecklas till IT-tjänster som enheten ska tillhandahålla och senare förvalta. 

IS/IT-samordnaren arbetar i gränslandet mellan IS/IT-enheten och verksamheten och står med ena benet i en strategisk roll och det andra benet i en kravställande roll

Huvudsakliga arbetsuppgifter

  • Säkerställa att SKB:s behov inom verksamhetsområdet uppmärksammas, koordineras, prioriteras och realiseras genom att tillämpa fastställda IS/IT-processer och att aktivt följa upp leveransen mot avtal och fastställda planer
  • Säkerställa att verksamhetens IS/IT-behov uppfyller överenskomna krav avseende funktionalitet, kvalitet och säkerhet på ett kostnadseffektivt sätt
  • Upprätthålla en applikations- och beställningsportfölj mot verksamheten ifråga samt styra mot mål inom angivna ramar
  • Agera IS/IT-enhetens förlängda arm ute i verksamheten och agera som IT-ägare men även se till behov och nyttor utanför förvaltningarna
  • Koordinera verksamhetsområdets behov gentemot berörda objektsförvaltningar, andra IS/IT-samordnares verksamhetsområden samt projektportföljer
Kvalifikationer
Vi söker dig med relevant universitetsutbildning eller motsvarande kunskap eller erfarenhet. Du ska ha arbetat med förvaltningsstyrning såsom PM3 och ITIL. Du har flerårig erfarenhet av projektledning eller andra ledande roller inom IS/IT-projekt, gärna inom bygg- och anläggningsprojekt eller projekt med höga säkerhetskrav. Meriterande är om du har flerårig IS/IT-bakgrund inom processindustri eller bergbyggnad, exempelvis gruvverksamhet. Meriterande är även erfarenhet från kärnteknisk verksamhet.

I din roll har du förmågan att agera strategiskt och strukturerat. Du är självgående, har ett eget driv och tar gärna en ledande roll. Då tjänsten innebär många gränsytor både inom den egna enheten samt mot verksamheten i övrigt har du god samarbetsförmåga.
För rätt person kan tjänsten initialt innefatta ansvar för att sätta upp och projektleda det program som ska realisera IS/IT-behoven från SKB:s pågående bygg- och anläggningsprojekt. Samordnarrollen blir då en naturlig fortsättning på det initiala projektledningsarbetet.

Som person är du resultatinriktad, strukturerad, lösningsorienterad och drivande samt har stor social förmåga. Du har god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och innebär resor till SKB:s samtliga tjänsteställen. Tillträde sker enligt överenskommelse. Vid rekrytering genomförs drogtest och registerkontroll. Körkort B är ett krav.

Placering: Stockholm eller Östhammar.

I våra rekryteringsprocesser samarbetar vi med Human Resources Services (HRS) på Vattenfall.

För mer information om tjänsten, kontakta Daniel Arvidsson, 070-673 62 50. För mer information om rekryteringsprocessen kontakta rekryterare Zanko Dasko, 070-253 28 96.
Fackliga företrädare är för Saco-SKB är Marika Westman, 070 638 34 36, för Unionen Carina Gottfridsson, 0491-763230 och för Ledarna Bo Johansson, 0738-072323.

SKB anser att etnisk och kulturell mångfald samt jämn könsfördelning bidrar till verksamhetens utveckling.
Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer att genomföras innan anställning. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll samt säkerhetsprövningsintervju i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Utöver säkerhetsprövningen kommer ett drogtest att genomförs.

Välkommen med din ansökan med CV och personligt brev senast den 11 juni 2018.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)