Inaktiv platsannons

Business Analyst – Vattenfall Eldistribution AB i Stockholm (Solna)

Om tjänsten

En spännande vardag – för en fossilfri framtid. Hos oss får du vara med och påverka morgondagens klimatsmarta samhälle och skapa framtidens elnät.

 
Inom en generation ska Vattenfalls kunder kunna leva ett klimatsmartare liv, fritt från fossila bränslen – vi har redan påbörjat den resan. Kunder, företag, politiska beslutsfattare och övrig omvärld har höga förväntningar på att energibranschen ska ställas om för att möta fler och nya krav. Utmaningarna som måste lösas är många och av både ekonomisk, social och teknisk karaktär, men vi vet att med rätt medarbetare kan vi göra det. Är du en av dem?
 
Du kommer att
Ingå i en grupp engagerade medarbetare som bidrar till verksamhetens långsiktiga prioriteringar, planer, strategier och styrning. Gruppen hanterar en rad övergripande frågor rörande omvärldens och elmarknadens utveckling, regleringarnas förutsättningar, verksamhetens strategiska riktning, långsiktiga prissättningsfrågor, organisationsutredningar liksom mer operativa affärsfrågor.
 
Vidare kommer du att:
• Genomföra affärs- och organisationsrelaterade analyser och utredningar
• Driva och processleda projekt/delprojekt, workshops och ta fram beslutsunderlag till bolagets ledning
• Göra presentationer för bolagets ledning, enheternas ledningsgrupper och personalgrupper
• Bidra i utformningen av bolagets långsiktiga prioriteringar, planer, strategier och strukturer
• Samverka med övriga enheter inom bolaget och andra branschkontakter
 
Vi söker dig som
• Har en akademisk universitets- eller högskoleutbildning med teknisk eller ekonomisk inriktning
• Har 1-3 års erfarenhet av strategiskt utvecklingsarbete
• Är avancerad användare i Excel
• Har erfarenhet av modellering och ekonomiska kalkyler
• Har grundläggande kunskaper och erfarenheter inom projektledning
• Är van användare av övriga Office-program
 
Det är meriterande
• Om du har erfarenhet från andra elnätsföretag eller från andra starkt reglerade verksamheter
 
Som person är du affärsmässig, drivande och resultatinriktad. Du är analytisk och har förmågan att se till helheten, identifiera möjligheter, risker/problem och affärsnytta och ifrågasätta vedertagna normer. Din samarbets- och kommunikationsförmåga är god. Du söker dig självständigt med stöd av teamet fram till den information och specialistkunskap du behöver för att driva ditt arbete framåt. Du har lätt för att uttrycka dig i tal och skrift både på svenska och engelska.
 
Vi erbjuder
Förutom att du får vara med och forma framtidens smarta energisamhälle så erbjuder vi en arbetsplats med goda möjligheter till utveckling. Vi uppmuntrar dig som vill komma vidare  och utforska nya områden inom företaget.  Med vår karriär- och utvecklingsmodell vill vi skapa tydlighet i vilka möjligheter du har att utvecklas i den inriktning du vill. Det är viktigt att hela livet fungerar och därför är vi måna om att våra medarbetare upplever en god balans mellan arbete och fritid. Vi är övertygade om att mångfald och inkludering leder till nytänkande, förbättrade affärsresultat och ökat engagemang och vi strävar efter att representera mångfalden bland våra kunder och samhället vi verkar i.
 
Läs mer om oss på:   
 
Ö

Publicerad den

18-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm (Solna)
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)