Inaktiv platsannons

Site Manager/Anläggningschef i Stockholm

Site Manager Vänersborg/ Vd Lilla... Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av el och värme. Vår verksamhet omfattar också ånga och fjärrkyla. Våra kunder är företag, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder....

Om tjänsten

Site Manager Vänersborg/ Vd Lilla Edet
Vattenfall Heat är en europeisk leverantör av el och värme. Vår verksamhet omfattar också ånga och fjärrkyla. Våra kunder är företag, kommunal verksamhet, fastighetsägare och villakunder. Vi har vårt svenska huvudkontor i Stockholm och vi verkar inom värme och el i hela Europa. Vi är ca 4000 anställda.
 
Vår enhet generation Sweden har värme- och elverksamhet över hela landet och däribland Vänersborg. Huvuddelen av värmen kommer från Vargön Alloys och är spillvärme vilket används i det sammankopplade systemet Vänersborg-Trollhättan. Det medför att organisationen om 6 man är distributions- och kundfokuserad men även sköter de lokala biooljepannorna för reserv- och spetslast. Produktionssamverkan mellan Vargön Alloys-Trollhättan och det egna nätet är viktig.
 
Vänersborg omsätter ca 100 Mkr och säljer ca 140 GWh värme. Tjänsten omfattar även ett affärsansvar för Stenungsund och vd roll för värmebolaget Lilla Edet vilket är samägt med Lilla Edets kommun.
 
Arbetsuppgifter
Anläggningschefen ingår i ledningsgruppen för generation Sweden och är resultatansvarig för enhetens anläggningar. I rollen ingår även att företräda verksamheten lokalt.
 
De huvudsakliga arbetsuppgifterna innebär ansvar för:
• Vd för Lilla Edet
• Kostnadsbudget för Vänersborgs fjärrvärme
• Affärsansvarig för Stenungsund
• övergripande personalansvar
• utveckling av anläggningarna med investeringsbudget
• övergripande ansvar för drift – och underhållsplanering
• effektivisering och utveckling av verksamheten

Kvalifikationer
Vi söker dig som har dokumenterade ledaregenskaper och som tidigare arbetat med resultatansvar. Du har en teknisk bakgrund och det är meriterande om du läst på högskola/universitet, främst till civilingenjör eller inriktning mot Industriell Ekonomi. Du har god förståelse för ekonomi och nyckeltal.
Vidare är du en ordningssam och målinriktad ledare som vill skapa resultat och brinner för att leda, utveckla och inspirera dina medarbetare. Du är en visionär och strateg med en administrativ talang och förmågan att prioritera. Det är viktigt att du är noggrann och väl medveten om mål och kvalitetsstandard och lägger stor vikt vid att dessa efterlevs. Vi ser också att du har erfarenhet av IT och stödsystem och du har goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift.
 
Som person är du trygg, stabil och med god självinsikt. Du har ett bra förhållningssätt och är van vid att anpassa dig till olika givna situationer, vidare är du van vid att ta initiativ och att sätta igång aktiviteter som sedan leder till att resultaten uppnås. Det förutsätts också att du är utåtriktad, socialt aktiv och smidig i din yrkesroll.
 
Som anläggningschef är det viktigt med en helhetssyn inte bara vad gäller Vänersborgs fjärrvärme, Lilla Edet och Stenungsund utan även för hela Vattenfall Heats verksamhet. Du bör därför ha fördjupade kunskaper kring värmetekniska frågor. Det förekommer resor i tjänsten.
 
Körkort klass B.
 
Urval sker löpande under ansökningstiden.
 
Placeringsort Vänersborg alt Trollhättan
 

Publicerad den

16-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)