Inaktiv platsannons

HR Partner, föräldravikariat i Stockholm

Har du ett par års erfarenhet av brett konsultativt HR-arbete? Är du en resultat- och serviceinriktad person som vill vara del av ett framåtlutat team samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt? Då har vi tjänsten för dig!Till Hemköp söker vi en engagerad HR-partner som ska vara med och bidra till vår fortsätta tillväxt och mål att inspirera till hållbar matglädje varje dag.

Om tjänsten

Har du ett par års erfarenhet av brett konsultativt HR-arbete? Är du en resultat- och serviceinriktad person som vill vara del av ett framåtlutat team samtidigt som du trivs med att arbeta självständigt? Då har vi tjänsten för dig!

Till Hemköp söker vi en engagerad HR-partner som ska vara med och bidra till vår fortsätta tillväxt och mål att inspirera till hållbar matglädje varje dag.

Bli en av oss

Du ingår i ett team bestående av ytterligare 3 HR partners som leds av HR-chefen för Hemköp. Tillsammans supporterar vi Hemköps butiker runt om i landet där du arbetar självständigt mot ett 20-tal butiker i region Stockholm och övriga landet. Du kommer att ha nära samarbete med övriga HR-funktioner inom Axfoodkoncernen.

Det här får du göra

Du kommer att ha en operativ roll som innebär brett arbete inom hela HR-området. Arbetsuppgifterna innefattar konsultativt stöd i HR-frågor till våra region- och butikschefer i Sverige.

I rollen ingår bland annat;

  • Stödja verksamheten under hela HR-årets processer, tex utvecklingssamtal, ersättarplanering, löneprocessen och kompetensutveckling
  • Avtals- och arbetsrättsliga frågor samt förhandlingar, framförallt kopplat till Detaljhandelsavtalet
  • Rekrytering av butikschefer, teamchefer i butik samt specialister och chefer till supportkontoret
  • Arbetsmiljöfrågor, såsom stöd och uppföljning av sjukfrånvaro, rehabiliteringsutredningar och lokalt arbetsmiljöarbete
  • Projektledning och projektdeltagare i HR-relaterade utvecklingsprojekt
  • Viss HR-administration

I din roll har du funktionsansvar för rekrytering, där du kommer delta i projekt för att utveckla området tillsammans med övriga funktioner inom koncernen och inspirerar övriga kollegor i HR teamet.

 

Det här förväntar vi oss

För att lyckas i rollen ser vi att du har en akademisk examen inom ekonomi, personalvetenskap eller motsvarande. Du har arbetat med brett HR-arbete under ett par år, gärna inom retail/daglivaruhandeln, och har goda kunskaper inom arbetsmiljö, arbetsrätt, avtal och fackliga förhandlingar. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet från butiksarbete eller andra serviceyrken.

Som person är du driven, energisk och resultatorienterad. Du är kommunikativ och lyhörd och har en god förmåga att bygga långsiktiga relationer. Vi ser gärna att du är nyfiken och initiativrik och har god insikt i vilka prioriteringar som krävs för att skapa resultat och nå uppsatta mål. Vidare har du förmågan att starta upp, driva och följa upp ditt arbete, dina förslag och projekt med god struktur. Du bidrar till vårt gemensamma arbetssätt, varje dag, i allt vi gör.

Tjänsten är ett föräldravikariat på 12 månader med start i augusti eller enligt överenskommelse. Placeringsorten är på vårt supportkontor vid Torsplan i Stockholm. Vissa resor förekommer i tjänsten.

Låter detta som något för dig? Skicka då in din ansökan så snart som möjligt men senast den 31 maj 2018. Vid frågor kontakta Katarina Edlund, HR-chef, katarina.edlund@hemkop.se eller 08-553 999 28.

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Stockholm
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Restaurang, Detaljhandel
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Stockholm | Detaljhandel | Restaurang | Deltidsjobb