Inaktiv platsannons

Teknisk Projektledare, Scania Engines Technical Development i Sodertalje

Om tjänsten

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Scania Engines är inne i en mycket spännande period, där vi nu växlar upp arbetet inom bl a Sustainability. Förutom lågemissions dieselmotorer med avancerad avgasefterbehandling marknadsför vi motorer för alternativa bränslen samt motorer för specialapplikationer. Vi har en ambitiös projektportfölj med både vår egen utvecklingsroadmap och arbete med kundanpassade lösningar.

Technical Development är Scania Engines utvecklingsavdelning och vi ansvarar för all utveckling av motorer till Industri- och Marinapplikationer samt motorer för kraftgenerering. Ansvaret omfattar mekaniska komponenter för motorn och dess olika system samt elektronik, mjukvara och kalibrering. Vi jobbar också inom processerna för certifiering, marin klassning samt produktvård. Vi utför arbetet med egna resurser för konstruktion och provning samt genom att finansiera uppdrag till övriga R&D – organisationen.

Ett av våra fokusområden är att förbättra strukturen för förberedelser, genomförande och uppföljning av projekt och vi har beslutat förstärka organisationen med en teknisk projektledare/projektkoordinator.

Följande arbetsuppgifter kan vara spännande utmaningar, där du också kan tillföra något av din erfarenhet:
– Tvärfunktionell drivning och stöd för projekt och uppdrag som bedrivs inom vårt ansvarsområde.
– Beslutsberedning inför projektstarter och beslutspunkter under projektets gång.
– Förbättringar av arbetssätt, processer och uppföljning av våra förberedelser, arbetssätt och uppföljning inom utvecklingsprojekten.

Personliga egenskaper och kunskapskrav
Som person är du strukturerad, noggrann och en god kommunikatör. Du behöver ha ett kundorienterat och flexibelt synsätt med god förmåga att växla mellan att stödja en extern projektledare och att själv ansvara för drivningen av projekt och uppdrag.

Utbildning och erfarenhet inom projektledning och förbränningsmotorer är meriterande, men viktigast av allt är att du som person är nyfiken och lösningsorienterad samt är beredd att utmanas och utvecklas tillsammans med oss på Scania Engines.

Vi erbjuder
Som anställd på Scania erbjuder vi förutom karriär- och utvecklingsmöjligheter andra förmåner som exempelvis personalbil, resultatbonus, tjänstepension, flexibel arbetstid, lunch till reducerat pris och mycket mer. Bor du i Stockholm erbjuder vi direktbuss mellan Stockholm och Södertälje med Scania Jobexpress.

Kontakta gärna
Oskar Thorin, Director Technical Development, Scania Engines, Tel: 08-553 803 05
Krister Nielsen, Head of Administration, Technical Development, Tel: 08-553 832 21

About the job
  • Title: Teknisk Projektledare, Scania Engines Technical Development
  • Business area: Research and Development
  • Country: Sweden
  • City: Sodertalje
  • Last application date: 2018-05-25
  • Job Id: 20180278
About Scania
Scania är en världsledande leverantör av transportlösningar. Tillsammans med våra partners och kunder leder vi övergången till ett hållbart transportsystem. Under 2016 levererade vi 73 100 lastbilar, 8 300 bussar samt 7 800 industri- och marinmotorer till våra kunder. Vi omsatte närmare 104 miljarder kronor, varav 20 procent utgjordes av servicerelaterade tjänster. Scania grundades 1891 och finns idag representerat i mer än 100 länder, och har drygt 46 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncentrerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Produktion sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktcentra i Afrika, Asien och Eurasien. Scania ingår i Volkswagen Truck & Bus. För ytterligare information, besök www.scania.com.

Publicerad den

25-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Sodertalje
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt, IT
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Södertälje | Civilingenjör / Arkitekt | IT | Heltidsjobb (förstajobb)