Inaktiv platsannons

Produktionsberedare i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Aeronautics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder flygrelaterade delsystem, obemannade flygsystem, flygplansstruktur och service till försvarskunder och civil flygindustri över hela världen. Aeronautics ansvarar också för utveckling, produktion, marknadsföring, försäljning och support av Gripensystemet.

Inom området stöd och träningssystem har vi hela livscykeln från koncept, utveckling, produktion samt leverans till kund och även slutbrukare på flottiljer. Efter tillverkning tar vi även ansvar för att leverera och driftsätta våra produkter hos kund och slutbrukare.

Sektionen är för närvarande ca 20 personer som arbetar med att utveckla producerbarheten och produktionssätta våra produkter så att de går att tillverka till rätt kvalitet och i rätt takt. Vi söker nu en produktionsberedare som vill vara med oss att höja vår förmåga ytterligare ett steg.

Din framtida utmaning

Din huvudsakliga arbetsuppgift är att bereda stöd- och träningssystemen för produktion. Systemen består till stor del av kommersiellt tillgänglig hårdvara i form av datorer, apparater med tillhörande periferiutrustning.

Vi har ett behov av dig som kan att ta fram produktionstekniska lösningar till produktion i både nya och pågående projekt från tidiga konceptstudier till färdig produkt samt vidareutveckling av produkt. Produktionsteknik är en viktig länk mellan utveckling och produktion för att säkra att de tekniska lösningarna är producerbara och kvalitetssäkrade.

Arbetsuppgifterna består i huvudsak av:
- Producerbarhet för nya produkter
- Beredning av produktionsunderlag för nya och befintliga produkter
- Utveckla nya och befintliga produktionsflöden
- Effektivisering och ständig förbättring för vår process att bereda produkter


Andra arbetsuppgifter kan förekomma kopplat mot systemens produktlivscykel.

Den du är idag

Vi söker dig som har erfarenhet av produktionsberednings arbete på Saab eller motsvarande erfarenhet för produktionsberedning av tekniska produkter. Kunskap om Saabs verktyg, processer, standarder är meriterande. Du bör ha kunskap av att ha jobbat i affärssystem tex Team Center och ERP samt erfarenhet av angränsande verksamhet till produktion. Du ska ha vilja och driv att utvecklas inom produktionsberedning.

Vi lägger stor vikt på dina personliga egenskaper. Som person är du drivande och engagerad i arbetet med en vilja att lära dig nya saker. Arbetet sker ofta i projektform, rollen har många gränssnitt och kontaktytor, vilket förutsätter att du har god förmåga att samarbeta och har social kompetens. Vi ser gärna att du har eftergymnasial utbildning. 

Du ska ha dokumenterat goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Välkommen med din ansökan!

Publicerad den

24-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)