Inaktiv platsannons

Tool Designer med känsla för människor i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

I affärsområdet Industrial Products & Services (IPS) ingår affärsenheterna Aerostructures, Avionics och Combitech, samt Ventures portfölj av hel- och delägda företag. IPS fungerar som en holdingorganisation där varje verksamhet utvecklar och arbetar med strategier för lönsam tillväxt efter förutsättningarna på respektive marknad. En stor del av affärerna sker på en så kallad business-to-business-marknad. Affärsområdet har cirka 2400 medarbetare och omsätter ungefär 4 miljarder SEK.

Din placering blir på affärsenhet Aerostructures, vars verksamhet omfattar utveckling och produktion av strukturenheter för våra civila flygprogram (Airbus och Boeing) samt kompositproduktion för Gripen.

Du blir en del av en sektion som representerar den samlade kompetensen för konstruktion av sammanbyggnadsverktyg och komposit. Våra uppgifter är behovsstyrda vilket innebär att alla medarbetare har möjlighet att arbeta med alla uppgifter som är mot sammanbyggnad eller komposit. Vi löser utmaningar tillsammans och samarbetar för att nå våra gemensamma mål.

Sektionen deltar även i flera olika internationella EU-projekt där innovation, miljö och utveckling står på agendan för den civila marknaden. Hos oss arbetar du i en miljö där vi kontinuerligt utvecklar vår personal, så förutom att vara med att bidra till vår verksamhet får du även stora möjligheter att själv utvecklas hos oss på Aerostructures.

Balans mellan jobb och fritid är också viktigt för vår trivsel och är därför något som starkt uppmuntras på sektionen. Här finns möjligheter till träning på Saabs anläggning under t.ex. lunchtid och givetvis tillämpar vi flextidsarbete så att privatliv ska fungera tillsammans med verksamheten.

Din framtida utmaning

Som Tool Designer kommer du att spela en viktig roll i industrialiseringsarbetet eftersom du förväntas ta ansvar och bidra till helheten för en lyckad industrialisering. Din huvuduppgift blir att utveckla verktygslösningar som gör att sammanbyggnad av produkterna uppfyller krav på teknik, miljö och ekonomi, samtidigt som de är optimerade för en störningsfri produktion.

Tekniken är viktig, men människorna bakom är ännu viktigare, och därför kommer det att krävas en hel del nätverkande och kommunikation med andra. Tjänsten ställer därför krav på en god portion sunt förnuft och känsla för hur människor fungerar i olika situationer. Vi alla är olika och det innebär förstås utmaningar när det gäller att hitta effektiva verktygslösningar, men om vi samtidigt kan utnyttja våra olikheter och se det som en styrka så kommer vi att hitta smarta och innovativa lösningar som hjälper oss att hålla vår position på marknaden. Det är här du kommer in i bilden.

Den du är idag

Du bör vara driven och initiativtagande som person samt ha ett flexibelt förhållningssätt till arbetet. Social kompetens värderas högt.

Tidigare erfarenhet av konstruktion eller produktionsteknik för högvolymstillverkning inom t.ex. flyg- eller bilindustri är meriterande men inget krav. Du kan lika väl vara nyutexaminerad som erfaren, det viktigaste är att du är en engagerad konstruktör.

Vi uppskattar den energi som mångfald och olika perspektiv tillför verksamheten och ser därför gärna kandidater som kan bidra till detta.

Du har relevant ingenjörsutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade genom erfarenhet och du behärskar svenska samt engelska i både tal och skrift. Arbetet utförs i CAD vilket förutsätter grundkunskaper i något CAD-program.

Vänligen observera att vi arbetar med löpande urval och att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum har gått ut.

Publicerad den

19-03-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)