Inaktiv platsannons

Produkt & Systemledningschef Saab Seaeye i Linköping

På Saab blickar vi ständigt framåt och utmanar gränserna för vad som är tekniskt möjligt. Vi samarbetar med kollegor runt om i världen som alla delar vår utmaning – att göra världen till en säkrare plats.

Om tjänsten

Vad du blir en del av

Dynamics, ett affärsområde inom Saab, erbjuder understödsvapen, missiler, torpeder, sensorer, obemannade undervattensfarkoster, kamouflagesystem och träningssystem för försvarsmarknaden. Produktportföljen innefattar även produkter för den civila säkerhetsmarknaden såsom fjärrstyrda undervattensfarkoster till oljeindustrin och kärnkraftverk.

Saab Seaeye Sverige består idag av ca 70 medarbetare varav 50 stycken arbetar med utveckling.

Arbetet hos Saab Seaeye Sverige är varierande och utmanande. De produkter vi utvecklar är obemannade farkoster som används i olika uppdrag under vattenytan, de har ofta tillhörande ytsystemen ombord på fartyg eller i land.

Du arbetar nära våra utvecklingsteam och teamens arbete omfattar design, konstruktion, integration och test av våra farkostsystem och ytsystem. Testerna kan ske i företagets testtank, vid vår testanläggning vid Vättern eller ute hos kund. Allt arbete sker i nära samarbete med övriga discipliner inom företaget.

Vi arbetar i teknikens framkant där du kommer att få vara med och skapa framtidens produkter inom undervattensområdet. Vi vill att du ska bli en del av vårt team och vår kreativa arbetsmiljö där kompetens och idéutveckling är mycket viktigt för vår framgång idag och i morgon.

Här hittar du information om vår verksamhet och våra produkter -

Din framtida utmaning

Vill du utvecklas som ledare?

Produkt och Systemledningen ansvarar för att skapa förutsättningar för att effektivisera framtagning och förvaltning av vår produktportfölj. En viktig del är att stödja våra produkt- och systemledare, men även att arbeta tvärfunktionellt med övriga funktioner inom Seaeye Sverige.

I rollen ingår att stödja och leda utvecklingen av vår systemlösning, hantera produktkonfigurationer, definiera produktens baskonfiguration, föreslå uppgraderingar och förbättringar, uppdatering av produkt ”roadmaps” och planera våra R&D aktiviteter. Du kommer även stödja Program och Marknad vid kundkontakter, hjälpa till vid offertarbeten samt hålla specifikationer och övrig produkt dokumentation uppdaterad.

Seaeye Sverige är inne i en expansiv fas vilket ställer stora krav på utveckling av vår verksamhet och våra interna processer. Du kommer vara en del av Seaeye Sveriges ledningsgrupp.

I din roll som chef för Produkt och Systemledningen kommer du att leda den operativa verksamheten med fokus på genomförande i våra program och projekt. Du behöver ha ett gediget intresse för ledarskap, utveckla människor och med fördel ha en teknisk förståelse. För att lyckas i detta har du ett prestigelöst förhållningssätt, är samarbetsinriktad och kommunikativ.

Till din hjälp har du cirka 8 erfarna och kompetenta produkt- och systemledare i teamet. Du kommer även samarbete med vårt systerföretag i England. Vi kommer sätta stort värde på dina personliga egenskaper och tidigare erfarenheter.

PRECISION - TEAMWARK - RESULTAT

Den du är idag

Du har en gedigen bakgrund inom ledning och styrning i en produktorganisation. Krav på flerårig ledarerfarenhet från snarlika verksamhetsområden är meriterande. För att lyckas i din roll, måste du kunna agera självständigt, ha förmåga att ta egna initiativ, regelbunden återkoppling till gruppen och även sätta upp tydliga mål/vision för er del av verksamheten. Du är drivande i vårt övergripande produktarbete som innefattar vår ändringshantering.

Du arbetar med hög fokus på kundens behov och tillfredsställelse. Du bör också vara intresserad av att hantera både interna och externa kontakter. Du är en god lyssnare som skapar förtroende både internt och externt. Din utbildningsbakgrund är på högskolenivå inom teknik med flerårig erfarenhet av ledning i en produktorienterad verksamhet.

Meriterande är kunskap inom produktutveckling, moderna arbetssätt, ändringshantering och system- och produktledning.

Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Placeringsort är Linköping. Resor i tjänsten förekommer.

Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess. Därför krävs att du genomför och godkänns i en säkerhetsprövning gjord av myndighet.

Intervjuer sker löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt.

Välkommen med din ansökan!

 

Publicerad den

29-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Linköping
Typ av kontrakt
Heltidsjobb (förstajobb)
Typ av jobb
Civilingenjör / Arkitekt
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Linköping | Civilingenjör / Arkitekt | Heltidsjobb (förstajobb)