Inaktiv platsannons

DHL Freight söker: Transportplanerare till Trafikkontoret i Örebro

DHL Express är världens ledande leverantör av internationella expresstransporter och nu söker vi dig som vill vara med och måla världen gul. Bli en i vårt team! Alla våra medarbetare är utbildade och certifierade internationella specialister.

Om tjänsten

DHL är marknadsledande inom logistikbranschen och är ”logistikbolaget för hela världen”. DHL erbjuder expertis inom internationell express-, flyg- och sjöfrakt, väg- och tågtransport, kontraktslogistik samt internationella brevtjänster. Med ett globalt nätverk som består av mer än 220 länder och territorier och med 510 000 medarbetare över hela världen erbjuds kunder högsta kvalitet kombinerat med god lokal kännedom. Allt för att på bästa sätt kunna tillgodose kundens behov av tjänster som täcker hela varuflödeskedjan. DHL tar sitt sociala ansvar genom att löpande arbeta med åtgärder för att minska klimatpåverkan och genom att bidra med katastrofhantering samt utbildning. DHL i Sverige har ca 4000 medarbetare och 60 kontor, terminaler och stationer runt om i Sverige. Våra kunder är viktiga för oss och varje kontakttillfälle som en kund har med DHL ska vara kopplad till en positiv känsla.

Trafikplanerare till Örebro

Freight Domestic Production är den funktion inom DHL som styr våra nationella partigodstransporter samt olika typer av specialtransporter. Varje dag åker ungefär 1700 lastbilar omkring på Sveriges vägar med partigods. Det kan vara allt från däck, livsmedel, husmoduler, trädgårdsmöbler och flaggstänger.

Just nu söker vi en Transportplanerare till vår verksamhet i Örebro. I Örebro arbetar ca 50 personer med transportplaneringen av partigodset i Mellansverige, all överskottsvolym i hela Sverige samt ett antal kundspecifika uppdrag för bl.a Monier, Skanska, Paroc och SRS

Vad erbjuder vi dig?
På DHL har vi massor att vara stolta över. Men det vi är mest stolta över är våra medarbetare. Och som medarbetare på DHL har du möjlighet att upptäcka och utveckla dina starka sidor.  Ta chansen att vara en del av vårt skickliga globala team.  Som en del av världens ledande logistikföretag har du möjlighet att vidga dina vyer och uppnå resultat tillsammans med de bästa i branschen. Allt vi kräver från dig är ditt engagemang, att du tror på dig själv och att du har vad som krävs för att utföra jobbet.

På trafikkontoret i Örebro erbjuder vi en trivsam och inspirerande arbetsmiljö, ett varierande arbete, strävan mot att vara det bästa teamet och interna utvecklingsmöjligheter.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
I arbetet som transportplanerare så är dina huvudsakliga arbetsuppgifter transportplanering dvs. koordinera lastkapacitet med hög fyllningsgrad och minsta möjliga miljöpåverkan vilket du får möjligheten att göra självständigt. Samordna, optimera och utveckla trafiken i samråd med transportörerna. Du kommunicerar med kunder både interna och externa samt åkerier där du bidrar med en kundupplevelse i världsklass. Du hittar nya åkerier samtidigt som du vårdar relationen med befintliga. I rollen så hanterar du även fakturor och tillhörande fraktdokumentation inom ansvarsområdet 

Vem är du?
För att lyckas i rollen ser vi att du har erfarenhet av transportplanering och transportbranschen. Du har goda kunskaper i svenska och engelska. Du kan Sveriges geografi och du har god PC-vana. Vi ser också att du passar in i vårt team då du har god samarbetsförmåga, engagerad och att du är lösningsorienterad. I rollen som Trafikplanerare är det viktigt att du kan skapa och bygga nya relationer, att du är serviceinriktad och att du klarar av ett varierat arbetstempo utan att tappa fokus. 

Publicerad den

28-02-2024

Extra information

Status
Stängd
Ort
Örebro
Typ av kontrakt
Deltidsjobb
Typ av jobb
Logistik / Transport
Körkort önskas
Nej
Tillgång till bil önskas
Nej
Personligt brev krävs
Nej

Örebro | Logistik / Transport | Deltidsjobb